UPDATE Sorin Oprescu, dat în urmărire generală

UPDATE Sorin Oprescu, dat în urmărire generală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Poliția Română l-a dat deja în urmărire generală pe Sorin Oprescu, potrivit site-ului instituției. Fostul primar al Capitalei nu a fost găsit de poliție după ce Curtea de Apel București l-a condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, printr-o sentință definitivă.

Conform G4Media, Oprescu ar fi părăsit România în 25 aprilie, prin Vama Giurgiu. El nu avea interdicție de a ieși din țară.


Potrivit HotNews.ro, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. 

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București, după mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

În 13 mai 2019, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare.

Prin decizia Curții de Apel, Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, 6 ani închisoare pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de spălarea banilor. După contopirea pedepselor, instanța aplică pedeapsa închisorii cea mai grea - 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca fostul primar al Capitalei să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro, dar și confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, strada Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe strada Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Iată și celelalte pedepse dispuse în acest dosar: Bogdan Popa, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane - 11 ani și 6 luni închisoare; Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu - 7 ani și 2 luni. 

 

Citit 3856 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.