Închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Corod – Drăgușeni (DJ 251A)”

Închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Corod – Drăgușeni (DJ 251A)”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parteneriatul între Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Corod, Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Drăgușeni, în calitate de Beneficiar, anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Corod Drăgușeni (DJ 251A), SMIS 118138, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Operațiunea: Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării AP 1b – Legături rutiere, feroviare și aeriene, Domeniul specific de acțiune 1.b – Îmbunătățirea mobilității și a multimodalității – legături rutiere, feroviare și aeriene.

Valoarea totală a proiectului a fost de 40.915.602,26 lei, din care valoarea sumei eligibile nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 33.079.094,14 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de accesibilitate a localităților aferente comunelor Corod și Drăgușeni situate în proximitatea rețelelor TEN-T – drum european E 87 și drum european E 85 prin modernizarea tronsonului funcțional alcătuit din drumul județean DJ 251A (km 16+000-32+000). Contractul de finanțare a fost semnat în data de 12 martie 2019, iar perioada de implementare a proiectului este de 99 de luni, respectiv între data de 24.04.2014 și data de 30.06.2022.

În cadrul proiectului au fost reabilitați și modernizați 16 km de drum județean ce cuprind inclusiv podețe și poduri, stații de transport public, precum și elemente de siguranță rutieră și investiții destinate siguranței rutiere pentru pietoni.

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 7 iunie 2022, ora 10:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Galaţi din strada Eroilor nr. 7 şi are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Galaţi, ai partenerilor – Unitatea Administrativ Teritorială Corod și Unitatea Administrativ Teritorială Drăgușeni, ai finanțatorului, precum și ai instituțiilor mass-media locală şi regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Oana Ionescu, manager de proiect, consilier în cadrul Direcției Programe, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302572, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 15:25