Persoane acuzate că au furat 20.000 de lei de pe cardurile unor pensionari

Persoane acuzate că au furat 20.000 de lei de pe cardurile unor pensionari
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţiştii au desfăşurat, miercuri dimineaţă, percheziţii la locuinţele unor persoane din municipiul Bistriţa acuzate că, în ultimii doi ani, ar fi sustras de pe cardurile unor pensionari aproximativ 20.000 de lei, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, citate de Agerpres.

"În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa efectuează trei percheziţii la locuinţele unor persoane din Bistriţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat şi tăinuire. Percheziţiile sunt desfăşurate pentru documentarea activităţii infracţionale a 5 persoane, într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor Biroului Investigaţii Criminale Bistriţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi sustras de la mai multe persoane vârstnice carduri bancare, prin diverse metode, ar fi obţinut PIN-urile acestora, după care ar fi extras diverse sume de bani", se menţionează în comunicatul Poliţiei.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 20.000 de lei. Percheziţiile au loc atât în municipiul Bistriţa, cât şi în localitatea componentă Viişoara, la blocurile sociale. La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti criminalişti.

Citit 2178 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.