Şcoală renovată în şase luni cu sprijinul comunităţii

Şcoală renovată în şase luni cu sprijinul comunităţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Asociaţia BookLand a renovat Şcoala din Griviţa, timp de şase luni, cu mobilizarea mai multor de companii care au trimis materialele necesare astfel încât cei peste 100 de elevi să înveţe din toamnă într-un local ca nou.

Elevii, cadrele didactice și părinții din comuna gălățeană Grivița își pierduseră speranța că școala veche va mai fi vreodată renovată. Noul corp al Școlii Gimnaziale Nr.1 Grivița a fost construit în 1950, iar de atunci vechea clădire (din 1889) a căzut și mai mult în paragină. Dar după şase luni intense de muncă și zeci de companii mobilizate să o susțină, Asociația BookLand a redat viața școlii, renovând-o din temelii.

Fără granturi europene, pur și simplu mobilizând sute de companii să contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirecționarea celor 20 la sută din impozitul pe profit, conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994), dar și motivând autoritățile și comunitatea locală să se implice. 

”Asociația BookLand a împlinit la Grivița un vis: o școală renovată, plină de culoare și nou, cu o sală de sport spațioasă, modernă și sigură, cu grupuri sanitare în interior, cu clase frumos mobilate, cu un acoperiș complet refăcut și cu o centrală termică atât de necesare. Un vis devenit realitate într-un timp nesperat de scurt, cu o investiție imensă din partea Asociației BookLand”, declară Loredana Constandache, directoarea Școlii Nr.1 Grivița.

”Dintre cele 39 de şcoli renovate, aici a fost cea mai mare investiție BookLand, peste 240.000 de euro. A meritat tot efortul. Din toamnă, 115 copii vor începe o nouă etapă a vieții lor, într-un loc nou, curat, care îndeplinește toate condițiile unei școli nu doar urbane, ci europene. Un loc unde vor putea învăța din nou cu plăcere și fără teama că un accident ar putea să se întâmple oricând. Vor avea o sală de sport spațioasă, modernă și sigură, toalete în interior și chiar cabină de duș. Până acum copiii erau nevoiți să facă sport într-o cămăruță mică sau afară, în soare”, declară Mădălina Mocanu, directoarea Marketing şi Comunicare a Asociației BookLand.

Primăria Griviţa a susținut 30 la sută din costurile de manoperă, a asigurat suportul logistic, precum și cazarea meșterilor. Iar părinții, profesorii, preotul satului Grivița și pizzeria "Maricica" au asigurat zilnic masa meșterilor.

Citit 2556 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iulie 2022 12:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.