Niciun proiect depus pe Fondul local din PNRR

Niciun proiect depus pe Fondul local din PNRR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Șendreni nu a depus niciun proiect cu finanțare prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), Componenta C 10 - Fondul local, în cadrul căruia fiecare unitate administrativ-teritorială avea o sumă prealocată de aproape 325 mii de euro.

”Valoarea acestei sume este exact cam cât a cheltuit Primăria Șendreni în anul 2021 pentru salubrizarea întregii comune. Bani buni pentru dezvoltare!!! Este drept, nu puteau fi cheltuiți pentru gaze sau pentru asfalt, dar puteau înlocui alte cheltuieli care se fac din bugetul local, lăsând disponibili mai mulți bani la buget pentru... asfalt și gaze”, a scris consilierul local George Ștefanache, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, în ultima ședință a Consiliului Local, primarul Zamfira Burlacu a motivat neaccesarea acestor fonduri europene prin faptul că în localitate nu este nevoie de creșe, ci de asfaltări, canalizare și gaze.

Ședința a avut loc în data de 29 iunie, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită de depunere a proiectelor PNRR privind Fondul local. Aceasta este rezervată investițiilor în infrastructura locală pentru tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale, dar și pentru asigurarea cadrului de reformare și digitalizare a instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Citit 1839 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iulie 2022 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.