Zdrobit cu tocătorul de un dușman devenit prieten

Zdrobit cu tocătorul de un dușman devenit prieten
Alcoolul face problemele să pară mai mari
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conflictul dintre doi bărbați din Tecuci, devenit "tradiție" atât pentru cunoscuți, cât și pentru polițiștii în fața cărora au ajuns de nenumărate ori, s-a tranșat violent într-o seară de la finele săptămânii trecute, după ce unul dintre ei și-a amintit de toate "relele" pe care celălalt i le spusese și i le făcuse. Din fericire pentru victimă, furia cu care cel care i-a devenit din dușman prieten și mai apoi din nou dușman nu a avut efectul fatal scontat, însă agresorul a ajuns în arest și ar putea sta după gratii chiar și zece ani.

Totul s-a întâmplat în locuința din Tecuci a lui Gabriel Turbuc, unde acesta și Alexandru Pohrib s-au așezat prietenește, într-o seară, la mai multe pahare... de vorbă. Li s-au alăturat chiar și doi prieteni, apăruți din întâmplare la chermeză și, până la un punct, nimic nu părea să prevestească ceea ce a urmat.

Turbuc și Pohrib se știau de mulți ani, mai ales că primul și vărul lui Pohrib avuseseră în trecut afaceri, de la care se certaseră deseori. Nu o dată, Pohrib intervenise categoric în disputele celor doi, amenințându-l chiar pe Turbuc, direct sau prin mesaje audio-video. Nu o dată, conflictele ajunseseră la poliție, dar de fiecare dată se împăcaseră, așa că nu a fost pentru nimeni o surpriză că, zilele trecute, securea războiului părea îngropată.

Numai că alcoolul și-a spus cuvântul și, în toiul "petrecerii", Turbuc și-a adus aminte de toate necazurile pe care i le pricinuise Pohrib și a început să îi facă reproșuri. Zadarnic musafirul, secondat de ceilalți doi prieteni, a încercat să îl convingă de faptul că vechile resentimente nu mai trebuiau aduse în discuție. Furia lui Turbuc a fost atât de mare, aveau să consemneze polițiștii, încât a fost la un pas să îl ucidă în chinuri groaznice pe Pohrib. "În momentul în care starea sa de nervozitate s-a intensificat, inculpatul şi-a lipit palmele între ele şi, astfel, cu ambele mâini deodată a lovit persoana vătămată în cap. Inculpatul a continuat să lovească persoana vătămată în zona capului cu pumnii, iar când şi-a dat seama că nu poate lovi suficient de tare, a luat de pe masa din faţa lor un tocător din pal şi a lovit persoana vătămată în cap, până în momentul în care tocătorul s-a rupt. (...) După ce persoana vătămată a căzut pe podea, inculpatul a continuat să lovească cu picioarele în zona toracelui, a luat securea de după canapea şi a ameninţat-o şi cu acest obiect, lovind-o cu muchia în zona coastelor, producându-i o fractură de arc costal", au argumentat procurorii în fața Tribunalului Galați, unde au cerut arestarea preventivă a lui Turbuc, pentru tentativă de omor.

Medicii legiști au constatat că Pohrib suferise multiple leziuni, inclusiv fracturi, care i-au pus în pericol viața, astfel că anchetatorii vor cere pedeapsa maximă aplicabilă în astfel de cazuri, având în vedere cruzimea cu care Turbuc l-a atacat în virtutea unor dispute demult consumate.

Citit 1635 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.