Medic din Iaşi, demis din funcția de conducere pentru că și-a „cazat” părinții în secția în care lucra

Medic din Iaşi, demis din funcția de conducere pentru că și-a „cazat” părinții în secția în care lucra
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Medicul Laura Gheucă Solovăstru a fost demisă din funcţia de șefă a Secţiei Clinice de Dermatovenerologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi după ce s-a descoperit că şi-a internat părinţii în secţia în care lucra 1.229 de zile, cumulat, pe parcursul a şase ani. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă de managerul Spitalului "Sf. Spiridon", prof. univ. dr. Daniel Vasile Timofte.

Trebuie spus că „Ziarul de Iaşi” a scris pe 29 octombrie 2022, citând mai multe surse din Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, despre o situaţie greu de imaginat: un medic se foloseşte de angajaţii şi de resursele unităţii medicale pentru a oferi, în ultimii ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, dar la Secţia de Dermatologie, şi totul pe banii contribuabililor. Conducerea spitalului a demarat o anchetă.

Conform raportului comisiei de anchetă, în perioada 2016 - 2022, pacientul Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări, între 15 şi 85 de zile, însumând 927 de zile, trei reinternări fiind la distanţă de două - trei zile. De asemenea, în perioada 2016 - 2022, pacienta Rodica Solovăstru a avut 12 spitalizări, între 3 şi 47 de zile, însumând 302 zile.

„Deşi indicatorii de eficienţă ai secţiei din 2018 - 2022 se menţin la valori optime, totuşi spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă. Ca diagnostic principal de internare predomina urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau de imunoglobulina IgE, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice”, a explicat prof. univ. dr. Daniel Vasile Timofte.

În urma celor constatate de comisie, conducerea Spitalului "Sf. Spiridon" va implementa un sistem de alerte InfoWorld, care să semnaleze spitalizările prelungite, urmând ca lunar să se facă analiza acestora.

Conducerea spitalului dă asigurări că va continua verificările şi din punct de vedere financiar-contabil, iar în situaţia în care se va constata existenţa unui prejudiciu se vor aplica măsurile legale care se impun.

Citit 2348 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.