După Ion Iliescu, și Gelu Voican Voiculescu e la un pas să-și piardă certificatul de revoluționar

După Ion Iliescu, și Gelu Voican Voiculescu e la un pas să-și piardă certificatul de revoluționar
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gelu Voican Voiculescu este la un pas de a-și pierde certificatul de revoluționar, o comisie guvernamentală stabilind că acesta nu îndeplinește condițiile pentru a beneficia de acest document, precizează Hotnews.ro. 

Decizia a fost luată cu unanimitate de cei trei membri ai comisiei din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor, în ședința din 9 noiembrie.

Propunerea de anulare a fost transmisă către serviciul juridic pentru anularea certificatului de revoluționar.

Membrii Comisiei au analizat declarațiile privind prezența lui Gelu Voican Voiculescu, pecum și prevederile legale de acordare a certificatului de revoluționar și a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile cumulative. Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției pentru infrancțiuni împotriva umanității.

Ce spun procurorii în rechizitoriu:

  • Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 - 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
  • Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 -30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
  • Totodată, aceleași fapte ale lui Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.
Citit 923 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.