După Ion Iliescu, și Gelu Voican Voiculescu e la un pas să-și piardă certificatul de revoluționar

După Ion Iliescu, și Gelu Voican Voiculescu e la un pas să-și piardă certificatul de revoluționar
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gelu Voican Voiculescu este la un pas de a-și pierde certificatul de revoluționar, o comisie guvernamentală stabilind că acesta nu îndeplinește condițiile pentru a beneficia de acest document, precizează Hotnews.ro. 

Decizia a fost luată cu unanimitate de cei trei membri ai comisiei din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor, în ședința din 9 noiembrie.

Propunerea de anulare a fost transmisă către serviciul juridic pentru anularea certificatului de revoluționar.

Membrii Comisiei au analizat declarațiile privind prezența lui Gelu Voican Voiculescu, pecum și prevederile legale de acordare a certificatului de revoluționar și a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile cumulative. Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției pentru infrancțiuni împotriva umanității.

Ce spun procurorii în rechizitoriu:

 • Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 - 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
 • Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 -30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
 • Totodată, aceleași fapte ale lui Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.
Citit 794 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 12:24

1 comentariu

 • postat de Își merită soarta
  Marți, 15 Noiembrie 2022 12:40
  109.166.128.***
  Ar fi cazul a luat și o cârjă în cap de la un participant din '89, la o comemorare a celor uciși în acel Decembrie sângeros, cică revoluție, dar au cotit-o spre răsăritul din acele vremuri a URSS-ului lui Gorbaciov, revoluția devenind o simplă lovitură de stat, din păcate regizată cu pierderi de vieți a românilor, manipulați de clica lui Iliescu, prosovietică din acele vremuri, cu rezultatele de azi, degringoladă națională, cel puțin energetică. Și azi suferim în urma manipulări din Decembrie '89, vorba aia, ,,Revoluția furată'', este adevărată, dar cu atâtea omoruri ?
  2
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.