Colindătorii „cu boxa” difuzează ședințele Consiliului Local Galaţi

Colindătorii „cu boxa” difuzează ședințele Consiliului Local Galaţi
Ei sunt flăcăii care ne agresează urechile cu contrele din Consiliul Local Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Colindătorii "cu boxa" difuzează ședințele CL

Urătorii cu boxa și-au luat-o în cap. Și nu oricum, ci cu simbrie: zilele trecute, în zona A-urilor, au difuzat discuțiile consilierilor locali, nicidecum "Deschide ușa, creștine!", așa cum eram obișnuiți.

Îți vine să verși o lacrimă

Tradițiile sunt înghițite de nou, și nu este neapărat vorba de tehnologie, ci mai degrabă de diversitatea ideilor de marketing. În cazul de față, marketing politic dus la un rang indigerabil. Când ați primit ultima dată colindători pe bune, oameni simpli care își spuneau versurile și plecau mulțumiți chiar și cu câțiva covrigei sau cu un braț de mere? Nu-i așa că sunt vremuri de mult apuse? Iar când le compari cu agresivitatea unor manifestări din prezent, riști să verși o lacrimă. Galațiul nostru a fost pur și simplu șocat zilele trecute de un grup de colindători cum n-a mai văzut nimeni, însă s-a creat un precedent și, de acum încolo, ne putem aștepta la tot felul de nebunii.

Au sărit gardul dincolo

Românașii echipați în ii și ițari care trag după ei o boxă în bătaia căreia stă jumătate de cartier sunt o modă pe cale să exaspereze. În București se împart deja amenzi consistente, întrucât această hipstereală se află în antiteză cu obiceiurile naționale. Ce ne facem, totuși, cu cetele de urători care au sărit gardul în tabăra oamenilor legii? S-a întâmplat recent în zona A-urilor din Țiglina I, acolo unde la boxa de mare putere a gălăgioșilor de sezon se auzeau politicieni vorbind despre proiecte de lege. Pe scurt, vlăjganii difuzau o ședință a Consiliului Local Galați, eveniment difuzat și pe Facebook în urmă cu câteva săptămâni. Vă vine să credeți așa ceva?

Ne-a certat un flăcău

I-am întrebat care-i șpilul, neînțelegând de ce nu auzim cântece sau colinde, iar colindătorii ne-au pus la punct de ca și cum ar fi fost special instruiți. "V-ați obișnuit prost doar cu «Jingle Bells», «Deschide ușa, creștine!» sau cu alte refrene uzate, boss! Și mergem și noi la sigur acum. Ne plătește direct Primăria, nu mai stăm la mâna trecătorilor, care și-așa au devenit tot mai zgârciți și nici nu ne mai amendează Poliția Locală. Luați și băgați la minte ce se votează la Consiliu, ce se face pentru comunitate, nu mai criticați autoritățile, că acolo chiar se muncește!", ne-a spus parcă hăulind un tânăr cu fesul tras peste urechi. Din boxă răsunau alte glasuri: "Douăzeci de voturi pentru, două abțineri..." Vremea e să vă sculați, gazde!

Subordinea de Zi

Imnul de stat e în grija Localei

* Și întâlnirile prezidate de Costel Fotea la Consiliul Județului sunt o variantă de luat în calcul, dar se pare că urbanul își manifestă dezinteresul vizavi de activitatea forului care administrează fostul Covurlui. Poate la Tecuci ar avea efect sau la Tg. Bujor.

* Unii dintre cititorii noștri ne sugerează să pomenim emisiunile de la TV Galați, însă aceste glume sunt deja fumate. Vă rugăm să nu insistați cu asemenea înțepături, sunt desuete, n-are rost să consumăm degeaba hârtia sau spațiul virtual.

* Dialogurile de la ghișeele de taxe și impozite, înregistrate decent, sunt o opțiune cu potențial. Ne explică un colindător descurcăreț: "Boss, la coadă, acolo, se spun multe și se trage de limbă femeia de la ghișeu. Aia mai scapă și prostii, îi înjură pe contribuabili, îi amenință, ar fi ceva audiență la boxa asta portabilă."

* Imnul de stat al României nu e difuzabil prin dispozitivul tras după ei de urătorii globe-trotteri, se mai ocupă din când în când mașinile Poliției Locale. Doar n-ați uitat perioada de lockdown din pandemia de Covid-19. Cu toate că acele difuzoare sunt inferioare calitativ.

Ghișeu’ de Sus

Buletin Informativ

Sunt mârlan de cursă lungă,/ sunt neam prost, deşi nu par -claxonez, hurui manele/ şi parchez pe trotuar,

zvârl chiştocul pe fereastră,/ strig la trafic şi înjur

pentru că mănânc viteză/ şi nu pot să-l mai îndur

pe-altul mai mârlan ca mine/ să mă-ntreacă, nu mai pot

să mi-o ia-nainte unul/ mai scrântit, mai idiot !!!

Sunt analfabetul scării/ unde stau... şi nici nu-mi pasă

de vecini că mă tot roagă/ să fac linişte acasă -

bat, îndoi, sfărâm, stric totul,/ renovez - aşa se spune -

sunt şi meloman, dau tare/ boxe cu viţei-minune,

care rag de rup pământul,/ ruinează cer şi stele -

nesimţirea lor străbate/ tocma-n crucea mamei mele !!!

Am certificat-parafă/ de vandal şi de barbar -

sunt mârlan de cursă lungă,/ sunt neam prost, deşi nu par !!!

Submarin Cosorescu

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

 

Ivana vine la Galați

Vedeta Mondialului de fotbal încheiat recent, croata Ivana Knoll, promite că ne va vizita țara. "Nu am fost niciodată în România. Sper să vă vizitez cât mai curând. Vă mulțumesc pentru suport", a afirmat individa despre care bărbații din întreaga lume spun că le place sau preferă să nu recunoască. Am contactat-o și noi și a îndrăznit să avanseze numele primului oraș din România în care va călca. "O să ajung la Galați, vreau acolo, deoarece am auzit că o echipă din această localitate (n.r. - echipa de futsal United) ne-a vizitat orașul pe care voi nu-l pronunțați. Cumva, o să vă întorc serviciul", a conchis Ivana.

Ivana și căciula

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

Citit 1859 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 07:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.