Protecția Copilului Galați angajează asistenți maternali

Protecția Copilului Galați angajează asistenți maternali
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați recrutează personal în vederea evaluării și angajării ca asistent maternal profesionist, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Solicitanții trebuie să aibă vârsta între 25 și 55 de ani și minimum 8 clase absolvite, să aibă domiciliul în județul Galați și acces la servicii medicale și educative. Prin comportamentul în societate, starea sănătății și profilul psihologic, ei trebuie să prezinte garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor ce revin unui părinte (creșterea, îngrijirea și educarea copiilor) și să nu prezinte - nici ei și nici persoanele cu care locuiesc - afecțiuni medicale care pot afecta creșterea și îngrijirea unui copil.

De asemenea, solicitanții trebuie să aibă în folosință o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale utilizatorilor ei, să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenența etnică, religia ori starea de sănătate a acestuia. Nu în ultimul rând, trebuie să prezinte disponibilitatea de a lua în plasament, inclusiv în regim de urgență, copii aflați în centrele de plasament, inclusiv copii cu dizabilități.

Conform DGASPC Galați, NU POT FI asistenți maternali cei condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni, părinții decăzuți din drepturi sau cei ai căror copii au fost declarați abandonați prin hotărâre judecătorească definitivă ori persoanele care suferă de boli cronice incurabile. De asemenea, sunt neeligibile persoanele care au fost asistent maternal în perioada 2014-2018, asistenții maternali cărora le-a încetat activitatea din motive imputabile acestora, precum și persoanele care au copii sau rude până la gradul IV aflate în sistemul de protecție a copilului.

Mai multe detalii pot fi obținute la sediul DGASPC Galați, din strada Brăilei nr. 138B, sau la numerele de telefon afișate pe site-ul instituției.

Citit 3370 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2023 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.