Gălăţeanul Dinu Gîndu - noul director al ICR Lisabona

Gălăţeanul Dinu Gîndu - noul director al ICR Lisabona
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE. Dinu Gîndu a fost validat de comisiile reunite de Afaceri Externe și Cultură ale Parlamentului, numirea sa în funcţia de director al ICR Lisabona urmând să fie parafată de Ministerul Afacerilor Externe.


Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat îi vor audia, miercuri, 1 februarie, de la ora 10,00, pe candidaţii pentru funcţiile de director şi director adjunct la institutele culturale româneşti din Lisabona, Madrid şi Stockholm, potrivit site-ului Senatului.

Candidaţii propuşi pentru funcţii de conducere în cadrul reprezentanţelor Institutului Cultural Român (ICR) în străinătate sunt Dinu Gîndu - director al ICR Lisabona; Maria-Florea Pop - director al ICR Madrid şi Antonela-Marilena Singer - director adjunct al ICR Stockholm.

Potrivit Legii 356/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român, numirea şi revocarea directorilor şi a directorilor adjuncţi ai institutelor culturale româneşti din străinătate se fac la propunerea preşedintelui ICR şi cu avizul comun al Comisiilor de cultură şi de politică externă ale Senatului, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Externe, al ministrului Culturii şi al preşedintelui ICR, pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru încă un mandat.

Activitatea profesională a lui Dinu Gîndu este legată de Galați, unde a lucrat peste 10 ani la Casa de Cultură a Studenților și la Universitatea „Dunărea de Jos”. La nivel central, a fost director general la Secretariatul General pentru Românii de Pretutindeni, consilier la Ambasada României din Buenos-Aires şi director al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Citit 4269 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 10:53

3 comentarii

  • postat de Un fost politist
    Sâmbătă, 04 Februarie 2023 12:41
    82.76.59.***
    Secu peste tot. Toate sforile ce se trag in tara , le face secu, toate afacerile de milioane, in spate e secu, direct si mai curand prin interpusi
    Uitativa cin sunt la butoane la sanatate, cultura, justitie si in restul domeniilor, ei secu, fosti activisti si mai nou, odraslele lor….ei au fost si ei au ramas….singuru carea recunoscuto a fost Constantinescu, in rest secu sau oamenii lor ,,conduc,, totul, mai corect spus., jefuesc totul…
    Ne meritam soarta.TOLERANDUI.
    0
    0
  • postat de caddy
    Vineri, 03 Februarie 2023 15:02
    89.238.225.***
    Am crezut ca a murit, cand am vazut poza.
    0
    0
  • postat de Ady
    Vineri, 03 Februarie 2023 07:12
    92.86.16.***
    S-a invartit si de data asta :).
    Are foarte multa treaba acolo. Sa isi inchiireze un apartament frumos ca si colega lui, de la Londra.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.