Direcția Copilului oferă ajutor victimelor infracțiunilor

Direcția Copilului oferă ajutor victimelor infracțiunilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați face publică pe pagina proprie de Facebook o serie de reguli utile pentru persoanele care sunt victimele unor infracțiuni.

Centrul de zi pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor vine în ajutorul acestora oferindu-le servicii de informare și evaluare, consiliere psihologică și consiliere juridică, consiliere privind aspectele financiare, serviciile de inserție și re-inserție socială, precum și consiliere cu privire la riscurile de victimizare secundară și repetată sau de intimidare și răzbunare. De asemenea, persoanele vătămate obțin sprijin emoțional și social în scopul reintegrării sociale, îndrumare către alte servicii specializate cum ar fi: servicii sociale, servicii medicale, servicii de educație sau alte servicii de interes general în funcție de necesitate.

Reprezentanții DGASPC Galați colaborează cu celelalte compartimente din cadrul instituției pentru îndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor. „Accesarea serviciilor nu presupune nicio formalitate, acestea sunt gratuite, se respectă confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal. Dacă ați fost victima unei infracțiuni, primul lucru pe care îl puteți face este să vă adresați organelor de poliție pentru a sesiza comiterea faptei, precum și a beneficia de sprijin și protecție, în sensul legii. Este considerată victimă a unei infracțiuni conform Legii 211/2004, «persoana fizică ce a suferit un prejudiciu, de orice natură, inclusiv o vătămare a integrității sale fizice, mintale sau emoționale sau un prejudiciu economic, cauzate în mod direct de o infracțiune, precum și membrii familiei unei persoane decedate ca urmare a unei infracțiuni și care au suferit prejudicii în urma decesului persoanei respective».

În scopul acordării măsurilor de sprijin și protecție adecvate, DGASPC Galați realizează evaluarea fiecărei persoane care a fost identificată ca victimă a unei infracțiuni, evaluare care stabilește dacă este necesară acordarea de servicii sociale de informare și consiliere asupra drepturilor pe care aceste persoane le au, conform legii”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Citit 1156 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2023 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.