Doamna îți numără bobocii, în timp ce guvernul ține de șase

Doamna îți numără bobocii, în timp ce guvernul ține de șase
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Meseria de numerolog a fost recunoscută oficial în România, după ce Monitorul Oficial a publicat nomenclatorul noilor meserii. În sfârșit, au și vrăjitoarele ce să pună pe masă la copii, perfect legal. Sau, cum spune cafegiul ghicitor, numerologia este meserie te halesc!

Pe vremea în care Dan Diaconescu Direct de la OTV dădea ora exactă în jurnalismul televizual din țara noastră, cel mai popular numerolog cu emisiune la tv era Iliuță Numerologie. Oamenii interesați de semantica și soarta numerelor din viața lor (zi de naștere, anul nașterii, vârsta pechinezului din gospodărie etc.) îl sunau pe Iliuță Numerologie, în direct, pentru a se dumiri.

Astăzi, un alt Iliuță vorbește numerologic despre fotbal și sistemele sale de joc (4-4-2, 4-4-3 și altele) pe un canal de sport. Este vorba despre Ilie Dumitrescu, cel care a făcut tranziția pozitivă de la numerologia de cartier la numerologia pressingului de întâmpinare. Încă un motiv să cred că oficializarea meseriei de numerolog nu mai suporta amânare.

Până și rubrica asta vă este prezentată în ordinea numărului de pe tricou. Nu cu profesionalismul lui Iliuță, dar orișicât. Un polițist de la Rutieră, care îți ia numărul de la mașină în deșert, e la fel de apreciat precum profetul din Arad, care prevede ploaia, la nici 3 minute după ce apare curcubeul.

Acum două zile, a fost anunțat și primul caz de numerolog. Este vorba despre un medic de familie numeroasă din Botoșani, pe care-l doare undeva de faptul că pacienții săi nu știu să numere singuri banii puși în plic.

Numerologia îi ajută chiar și pe politicieni. După cea de-a doua doză de vaccin, Iohannis a sunat-o pe doamna Carmen, cu număr ascuns, și i-a spus că o poză face cât 1.000 de cuvinte. Se referea, desigur, la poza lui din buletin.

Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 10:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.