Gălăţenii care au adoptat câini de la Ecosal, verificaţi de Poliţia Locală

Gălăţenii care au adoptat câini de la Ecosal, verificaţi de Poliţia Locală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Școala iubitorilor de animale

Înmulțirea câinilor fără stăpân este o realitate din ce în ce mai evidentă în Galați, admisă şi de autoritățile locale. Principalele cauze ale acestei situaţii sunt: refuzul cetățenilor de a-şi steriliza patrupedele, abandonul puilor pe domeniul public, locurile insuficiente în padocuri, dar şi obiceiul celor care "adoptă" câini de la Ecosal de a elibera, din nou, animalele pe domeniul public. Iată ce măsuri ar putea fi luate în perioada următoare, după cum a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuț Pucheanu, la Interviurile Reperul Tv.

"Suntem în postura de a ne uita la un număr din ce în ce mai mare de câini fără stăpân, asta şi mulţumită cetăţenilor «miloşi». De ce să-ţi sterilizezi câinele din curte, când ai putea să laşi câte şapte-opt căţelandri la un tomberon şi să-şi spună cuvântul soarta, natura şi norocul pentru fiecare dintre ei? Nu există posibilitatea de a intra cu forţa în curţile oamenilor şi a le steriliza câinii", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Asta în ciuda faptului că sterilizarea animalelor de companie care nu au pedigree este obligatorie prin lege.

Edilul-şef susţine că se fac în permanenţă acţiuni de capturare şi strângere a patrupedelor fără stăpân, dar locuri în padocuri nu mai există.

Nu mai puţin adevărat este că mulţi dintre câinii fără stăpân au crotal, şi, cel puţin teoretic, au un stăpân care i-a adoptat din padoc şi ar fi trebuit să-şi asume răspunderea pentru ei. "Câinii pe care îi vedeţi crotaliaţi pe stradă există din cauza unui al doilea val de oameni de «bună-credinţă» din Galaţi, care i-au luat din padocuri, convinşi că merită o viaţă mai bună. Dar nu în casă! Imediat ce au ajuns în faţa blocului şi-au dat seama că «Bobiţă» era câinele scării, al unei întregi comunităţi, nu neapărat al lui! El a avut în minte doar partea în care el salvează o viaţă, neînţelegând că poate fi pus în postura de a răspunde pentru o tragedie pe care o poate provoca Bobiţă muşcând pe cineva", a explicat Ionuţ Pucheanu.

În premieră, primarul a anunţat iminenţa unor controale la cei care au adoptat câini din padocul Ecosal: "Cel mai probabil, de luna viitoare, o să încercăm, împreună cu cei de la Poliţia Locală, să dispunem controale prin sondaj: «Bună ziua, vrem şi noi să-l mângâiem pe Bobiţă. Pe unde este?»/ «Era pe-aici»/ «Păi, ce să vezi, trebuia să fie după uşă, nu pe-aici!»”, a spus primarul.

Rămâne de văzut dacă un asemenea plan va fi pus în aplicare şi care vor fi rezultatele.

Citit 1533 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 05:32

2 comentarii

  • postat de Emilia
    Vineri, 24 Februarie 2023 15:46
    5.13.158.***
    Dar "buna credință" a acelor g0l@ni/m!zerabili/iresponsabili "miloși" nu poate fi TAXATĂ, la propriu TAXATĂ, de să-i usture nu numai buzunarul, ci să-i usture și cu rul...

    "Miloșenia" asta, delăsarea/ne s! Mțirea/pr0st!a asta nu cumva este și de partea cealaltă, a celorlalți - a autorităților - c
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 24 Februarie 2023 10:22
    5.13.195.***
    "Iubitorii de animale" sunt aia care isi arunca laturile si mancarea stricata pe jos pe langa blocuri? Mancare de care nu se atinge decat sobolanii?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.