Ora Pământului, marcată prin cântec la Universitate (VIDEO)

Ora Pământului, marcată prin cântec la Universitate (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sâmbătă, 25 martie, de la 20,30, timp de o oră, 26.000 de persoane au participat, potrivit unui comunicat remis redacţiei, la acţiunile organizate de Programul Naţional Cantus Mundi cu prilejul celei mai mari mobilizări voluntare mondiale dedicate protejării mediului - Ora Pământului.

Copiii din peste 20 de coruri şi ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni şi profesori pentru sănătatea planetei, în cadrul a 79 de recitaluri găzduite în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa instituţiilor din toată ţara. Printre aceştia s-au numărat şi copii din Galaţi, care au cântat pe treptele Universităţii „Dunărea de Jos“, care a celebrat săptămâna trecută 75 de ani de învăţământ superior în urbea de la Dunăre. Lumina a fost stinsă pentru o oră în ţară, iar copiii au interpretat a capella selecţii din cele peste 30 de piese din broşura „Ora Pământului cu Cantus Mundi”, editată în fiecare an de profesioniştii Corului Madrigal şi Cantus Mundi. 

La Galaţi, din cele aflate de la unul dintre participanţi, prof. Camelia Dediu, de la Şcoala Nr. 28, câteva sute de copii, unii cu chitările, cei mai mulţi cu vocile, s-au adunat pe treptele Universităţii „Dunărea de Jos“, sub bagheta dirijorală a artistului Călin Valentin, de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“, însoţiţi fiind de profesorii lor, printre care prof. Anca Berdilă, Valentina Tanasaciuc, Andreea Bocăneală şi Mihaela Teliceanu (de la Şcoala Nr. 28), prof. Mihaela Bahrim şi Mihaela Boşneagă, de la Şcoala Nr. 13, prof. Mariana Bumbaru, de la Şcoala Nr. 22, precum şi prof. Carmen Mihalcea, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, unde au avut loc şi repeţiţiile pentru eveniment, la care au participat şi elevi şi cadre didactice de la Şcoala Nr. 25, Petru Rareş“, Şcoala Nr. 12 „Miron Costin“, Şcoala Nr. 2, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“. 

Copiii au interpretat 17 cântece, bucurându-se de muzică alături de dascălii lor şi de unii părinţi, care i-au însoţit. Din păcate, luminile nu s-au stins şi la Galaţi la 20,30, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară, dar mesajul campaniei - „Dăruieşte naturii din energia ta!“ - a fost frumos susţinut şi în oraşul nostru, ca o speranţă că tinerele generaţii vor fi mult mai atente cu mediul înconjurător.

Citit 1613 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:35

1 comentariu

  • postat de Slava
    Duminică, 26 Martie 2023 20:37
    5.13.133.***
    O prostie mai mare ca asta nu exista: renunti la 1 ora/zi timp de 6 luni (adica 180 ore/an) de lumina naturala, pentru 1 ora/an ! ... dar ce sa ceri de la gastile progresiste repetente ?
    In rest, orice actiune culturala e binevenita...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.