Povestea lui Halat Alb și pernele de aur

Povestea lui Halat Alb și pernele de aur
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Caz revoltător într-un spital din România! O infirmieră cu ascendentul în Fecioară a învățat să despartă în silabe triste Acuzativul cu prepoziție, în funcție de zodie... Hai c-am glumit, însă, vă rog să mă credeți că nici de data asta n-am început eu!

Presa de scandal și panaramă a titrat, cu litere destul de mari și sforăitoare: „O șefă dintr-un mare spital din țară a fost prinsă în timp ce dormea pe perne umplute cu bani. Aceasta ar fi strâns sume impresionante din șpăgi, adică peste 150 de mii de lei și peste 40 de mii de euro”.

E vorba despre o fostă șefă a serviciului de Resurse Umane de la Spitalul Județean Prahova. Nu e prima oară când, asemenea domnului Vasile Roaită, tragem un semnal de alarmă în legătură cu faptul că, în România, somnul narațiunii naște monștri, prin cezarioană. Iar maternitatea Spitalului Județean Prahova este dovada vie și nevătămată. Dacă nu mă credeți, n-aveți decât s-o sunați pe moașă. Dar să vorbiți în șoaptă, vă rog, ca să nu le sară somnul epigonilor doamnei Florica de la Resurse Inumane! Cu ocazia acestui succes al procurorilor prahoveni, se dovedește încă o dată că românii își țin banii la saltea și șpaga în pernă. Sursele și resursele umane ale rubricii noastre ne-au ciripit că doamna Florica de la HR obișnuia să se laude cu jurământul său preferat, un pic diferit de cel al lui Hipocrate: „Să mor eu, dacă știu unde am pus plicul cu șpaga de ieri!” Semn că le cerea șpagă până și angajaților de la Morgă care voiau să se transfere bancar și profesional la secția ”Cardologie” a aceluiași spital. Ca tot omul muncitor, doamna Florica de la spital trudea pe brânci, ca să aibă ce să pună pe masă. Pe masa de operație. Dar pentru că nu este chirurg, doamna Florica prefera șpaga, astfel încât să aibă pe ce să pună capul, când ajungea acasă la familie.

Citit 1546 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 10:51

1 comentariu

  • postat de constandache maricel
    Luni, 27 Martie 2023 12:24
    89.39.81.***
    Romanul intotdeauna a casutat un loc unde sa frece menta si unde curge banetul din spagi.Pe cei ,cele care au DAT spaga ,ia luat cineva la intrebari?Fiindca om fiind ,cand vezi ca vin prostii cu tufla de bani la tine ,te gandesti;Ba daca nui iau eu.....ii ia altul sau alta.Io pe astias ias baga la puscarie sub aceeasi pedeapsa ca al de a primit.Le-as spune;Care ati dat spaga va p[rezentati sa va luati banii inaspoi fiindca iati dat ca sa munciti doara.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.