Demonstraţie de plantare şi tăiere a trandafirilor, la Grădina Botanică

Demonstraţie de plantare şi tăiere a trandafirilor, la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pasionaţii de trandafiri sunt aşeptaţi vineri, 31 martie 2023, începând cu ora 12,00, la Rosarium, de specialiștii Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi. Aici vor putea vedea o demonstrație de tăieri anuale de primăvară la toate grupele de trandafiri aparținând patrimoniului propriu, dar şi o demonstrație de plantare corectă a trandafirilor.

La activitate va participa și dr. Iuroaea Gheorghe, un pasionat de horticultură din Galați, care a mai colaborat cu instituția gălățeană în 2022, la proiectul "Schimb de practici horticole și îmbogățirea colecției de roze".

Odată cu creșterea temperaturii exterioare, una dintre cele mai importante acțiuni care trebuie realizată la trandafiri este tăierea lor. Aceasta trebuie făcută cu multă grijă, pentru ca plantele să nu aibă de suferit. Fără tăierile de primăvară, trandafirii pot înflori, dar vor avea aspectul neîngrijit al arbuștilor sălbatici. Tăierea întreține menținerea formei tufei de trandafiri, igienizează planta și reînnoiește ramurile purtătoare de flori.

Citit 1690 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2023 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.