Pentagon Leaks. Ce rol joacă România în războiul din Ucraina

Pentagon Leaks. Ce rol joacă România în războiul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

România are un rol la fel de important în războiul din Ucraina precum Polonia, arată documentele secrete scurse de la Pentagon care circulă pe internet încă de la începutul lunii martie, relatează Spotmedia.

Documente militare şi de informaţii cu caracter strict secret apărute online, cu detalii ce variază de la apărarea antiaeriană a Ucrainei la agenţia de spionaj Mossad din Israel, au determinat oficialii americani să se străduiască să identifice sursa scurgerii de informaţii.

Potrivit unora dintre aceste informații, România, alături de alte state NATO, desfășoară acțiuni de strângere de date, pregătire militară și recuperare a soldaților ucraineni, relatează Spotmedia. Această contribuție e la fel de importantă ca a unor țări care s-au remarcat deja prin sprijinul acordat Ucrainei, precum Polonia.

De altfel, România și Polonia sunt cheia în ce privește antrenamentul strategic și de luptă al trupelor Kievului, potrivit informațiilor serviciilor secrete americane.

Potrivit unui raport secret atribuit Pentagonului care a ajuns pe rețelele de socializare și consultat de Spotmedia, pe 3,4 și 5 martie, pe teritoriul României s-au desfășurat mai multe operațiuni militare: Recunoaștere aeriană în adâncime (Airborne Sensitive Reconaissance); Instrucție bilaterală cu națiunile partenere care au un rol cheie în susținerea Ucrainei; Instrucție cu națiunile partenere pentru descurajarea militară a Rusiei.

Operațiunile au avut loc și în următoarele două zile, ceea ce arată că România are mai degrabă un rol strategic în ceea ce privește ajutarea Kievului și nu este doar un donator de arme și echipament militar.

În plus, țara noastră joacă un rol major în privința transferului de echipamente venite din Occident, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină.

Acestea sunt primele informații devenite publice despre implicarea țării noastre în ostilitățile de la graniță. Oficialii români s-au ferit până în prezent să prezinte date referitoare la natura ajutorului pe care România îl acordă Ucrainei.

Citit 1455 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 14:14

3 comentarii

  • postat de anti Z
    Marți, 11 Aprilie 2023 16:43
    89.39.81.***
    sintem de o parte, trebuie sa fim pina la capat. cea mai proasta solutie e acele intoarceri de arme, specifice noua.....pierzi respectul tuturor, cistigatori sau pierzatori. s-a si vazut in istorie.
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Marți, 11 Aprilie 2023 15:03
    188.25.4.***
    E perfect si normal sa avem un rol activ in a preintampina sosirea rusilor la granita. Pentru ca oricate defecte ar fi avut Ucraina in trecut, e de preferat ca buffer intre noi si tara aia scapata de sub control, rusia...
    0
    0
  • postat de localhost
    Marți, 11 Aprilie 2023 13:04
    92.206.190.***
    Parca vad ca o sa fim iarasi sacrificati ca tara, cobaii de servici ai istoriei!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.