Ce mistere ascund culorile fluturilor şi păsărilor

Ce mistere ascund culorile fluturilor şi păsărilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Începând de astăzi, 26 aprilie 2023, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" se va deschide expoziția temporară "Culoare în lumea animală”, manifestare care își propune să aducă în fața publicului varietatea culorilor și rolul pe care acestea îl au în derularea etapelor de viață ale păsărilor și fluturilor.

Colorația aripilor are o semnificație corelată cu necesitatea speciei de a-și asigura protecția, precum și generațiile următoare. Poate că cea mai frecventă utilizare a culorilor în regnul animal este pentru camuflare, adică pentru a se ascunde în mediul înconjurător pentru a nu fi observat. Nu întâmplător, păsările și fluturii au fost aleși ca reprezentanți ai diversității coloritului în lumea animală. La aceste două clase de viețuitoare, atât pigmenții, cât și modul de reflexie a luminii creează unele dintre cele mai reușite combinații coloristice din lume.

Expoziția temporară "Culoare în lumea animală" va rămâne deschisă până la finalul lunii decembrie 2023.

 

Citit 888 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 09:57

1 comentariu

  • postat de magis
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 10:42
    89.121.200.***
    Intotdeauna au expozitii faine, asa ca si asta sper ca va fi la fel. Muzeul ala si gradina inconjuratoare sunt o oaza (din toate punctele de vedere) in orasul asta gri-beton.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.