Un mediu ambiental verde, sigur și plăcut cu sprijinul PNL Galați pentru copiii de la școala din Movileni!

Un mediu ambiental verde, sigur și plăcut cu sprijinul PNL Galați pentru copiii de la școala din Movileni!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
În cadrul activităților extracurriculare organizate cu ocazia "Săptămânii Altfel" la Școala Gimnazială Alexei Mateevici din Movileni, peste 50 de elevi au învățat tehnici de grădinărit și, totodată, și-au amenajat un spațiu de recreere pentru pauzele școlare.
Această acțiune a fost posibilă cu sprijinul vicepreședintelui PNL Galați, Sorin Adrian Pîrvu, care împreună cu consilierii locali PNL a oferit toate materiale necesare ( 30 de puieți ornamentali, semințe pentru gazon, ustensile ) pentru transformarea terenului viran din curtea școlii într-o oaza verde pentru relaxare dar și pentru studiu.
Invitat special a fost președintele comisiei pentru agricultură de la Senat, domnul George Scarlat, care a lucrat cot la cot cu școlarii pentru a metamorfoza un spațiu de peste 200 m2, neutilizat și neîngrijit, într-o zona verde de agrement.
Adrian Pîrvu, inițiatorul acțiunii, a specificat că dorința organizatorilor este de a încuraja elevii să își petreacă pauzele școlare în aer liber interacționând cu colegii și astfel să fie tentați să renunțe la telefoanele mobile în favoarea interacțiunilor sociale. 
Adrian Pîrvu: Susținem dezvoltarea emoțională și fizică armonioasă a copiiilor. Atunci când prietenul meu, Mihai Cașu, consilier local de aici din comuna mi-a vorbit despre această școală am considerat că este benefic să ne implicăm pentru a transforma curtea într-un spațiu ambiental aspectuos dar și sigur pentru elevi. Cei mici ne-au fost de mare folos, au ajutat atât la plantarea puieților ornamentali cât și la însămânțarea gazonului.
(P)
Citit 800 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 16:23