Distincţii oferite de ierarhul Dunării de Jos veteranilor de război

Distincţii oferite de ierarhul Dunării de Jos veteranilor de război
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sâmbătă, 29 aprilie, în ziua dedicată veteranilor de război, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în municipiul Tecuci pentru a marca această zi de sărbătoare pentru cei care au luptat pentru ţara lor.

Din anul 2007, România își sărbătorește veteranii anual pe 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru că au făcut posibilă suveranitatea și existența statului român. Pe 29 aprilie 1902, Regele Carol I a instituit titlul de "veteran de război".

Evenimentul de la Tecuci, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în contextul Zilei Veteranilor de Război şi al Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, s-a desfăşurat în Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din vecinătatea Protoieriei. Ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Milostivul Dumnezeu asupra celor care au supravieţuit războaielor şi au ajuns la vârste venerabile şi un parastas pentru ctitorii acestei vechi biserici şi pentru "eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român".

În semn de preţuire şi cinstire pentru credinţa, devotamentul, demnitatea şi iubirea necondiţionată pentru apărarea independenţei, solidarităţii şi unităţii poporului român, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian le-a oferit veteranilor de război Gheorghe Arhip şi Constantin Popa distincţia eparhială "Vrednicia andreiană". Bucuria a fost dublată şi de faptul că cei doi foşti maiori în Armata Română au împlinit de puţin timp venerabila vârstă de 100 de ani.

La manifestare au participat oficialităţi judeţene şi locale, profesori, oameni de cultură, cadre militare, veterani de război, preoţi, elevi îmbrăcaţi în port tradiţional românesc şi credincioşi din municipiul Tecuci.

Citit 836 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2023 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.