Sărbătoarea teatrului pentru tineri, copii și înteaga familie a început la Festivalul ”Gulliver” 2023

Sărbătoarea teatrului pentru tineri, copii și înteaga familie a început la Festivalul ”Gulliver” 2023
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Azi împărtășim bucuria începerii celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver” ce oferă, ca de obicei, publicului gălățean un program de spectacole, activități și experiențe artistice atractive și variate. Iar tinerii beneficiază în acest an de o selecție specială de spectacole dedicate lor, precum: ”Micul Prinț – spectacol pentru oameni mari” de la Red Nose Society, ”Luceafărul” de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani, ”Moș Nichifor” de la Teatrul ACT din București, ”Alice în Wonderland” și ”Detectivi pe portativi” de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” Galați.

Principalele experiențe artistice pentru întreaga familie de care iubitorii de teatru pot beneficia doar în cadrul Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver” 2023 includ:

  • ocazia remarcabilă de a-l vedea pe Marcel Iureș, în exclusivitate pe scena teatrului gălățean, în spectacolul ”Moș Nichifor” de la Teatrul ACT din București, pe 25 mai, de la ora 19:00.
  • oportunitatea de a experimenta un nou gen de divertisment din ce în ce mai popular și apreciat la spectacolul de ventrilocie ”Crina și păpușile vorbitoare” de la Teatrul Nou București, în data de 26 mai, de la ora 18:00
  • o experiență de teatrul potrivită pentru cei mai mici spectactori (0-3 ani), la spectacolul ”Povești cu fire”, de la Teatrul ”Ion Creangă” din București, pe 24 mai, de la ora 18:00.
  • premiera celui mai nou spectacol de la Teatrul pentru Copii și Tineret Copii ”Gulliver”, ”Detectivi pe portativ”, o aventură polițistă misterioasă și plină de farmec, muzicalitate și amuzament, pe 26 mai, de la ora 19:00.

Plus multe alte surprize, spectacole inedite, cu interpretări desăvârșite și impresionante puneri în scenă.

Totodată, copiii de la grădinițele, școlile și liceele din Galați se bucură, ca de obicei de spectacolele organizate în cadrul festivalului, care au loc în prima parte a zilei și sunt susținute de cele mai importante și reprezentative trupe de teatru din țară.

În completare, Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver” oferă un program generos și diversificat de activități interactive pentru întreaga familie, în aer liber, la Grădina Publică, ce beneficiază de acces liber. Acestea includ ateliere de creație și joacă distractivă, animație cu artiști pe picioroange, păpuși uriașe, demonstrații educative, inclusiv un inedit spectacol cu foc, precum și alte surprize. Programul activităților în aer liber din acest an oferă, în exclusivitate, publicului gălățean o experiență de teatru nouă și fascinantă, dintr-o perspectivă inedită și actuală, în ton cu tehnologia, Insula de Teatru VR, unde se poate viziona spectacolul ”Richard al III-lea”.

Cel mai atractiv eveniment artistic-cultural local, dedicat întregii familii, Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver” 2023, îi așteaptă pe gălățeni cu o multitudine de experiențe artistice surprinzătoare, spectacole impresionante, activități speciale, cu bucurie și zâmbete și magie cât cuprinde.  

Programul detaliat al spectacolelor și activităților din cadrul Festivalului ”Gulliver” 2023 este disponibil pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook ”TeatrulGulliver”.

Biletele pentru spectacole se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponbile.

(P)

Citit 998 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 18:19