George Stângă: Legea salarizării este o reformă necesară și urgentă!

George Stângă: Legea salarizării este o reformă necesară și urgentă!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a transmis în această săptămână o întrebare Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin care a solicitat informații cu privire la stadiul în care se află la ora actuală legea salarizării unitare, în contextul protestelor organizate de cadrele didactice.
„Nu putem avea un învățământ performant fără a reda demnitatea dascălilor. Acest lucru nu se poate face fără o salarizare adecvată. Solicitările cadrelor didactice pentru creșterea salariilor sunt îndreptățite, așa cum și președintele Klaus Iohannis spunea. Trebuie să avem grijă de profesori, astfel încât să aibă condițiile pentru a-și face treaba cum trebuie", a arătat George Stângă.
Potrivit liderului liberalilor gălățeni, în spațiul public, în contextul grevei din educație, a fost pusă pe tapet discuția privind legea salarizării. „Potrivit angajamentelor luate de țara noastră, această lege a salarizării unitare ar trebui să fie finalizată până pe data de 30 iunie 2023, fiind vorba despre un jalon în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență", a precizat George Stângă în întrebarea adresată ministrului muncii.
Președintele PNL Galați a arătat că, la rândul său, președintele Klaus Iohannis a solicitat ca Ministerul Muncii „să lucreze mai repede în privința noului proiect de lege a salarizării". „Este nevoie ca această lege să fie adoptată cât mai curând, în așa fel încât să fie eliminate anomaliile și inechitățile de salarizare", a spus George Stângă.
Citit 830 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 11:01