Cinste eroilor Galaţiului! Oficialități, profesori şi elevi ne-au onorat înaintaşii (FOTO și VIDEO)

Cinste eroilor Galaţiului! Oficialități, profesori şi elevi ne-au onorat înaintaşii (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Înălțarea Domnului, sărbătorită în fiecare an la 40 de zile după Paște, coincide cu Ziua Eroilor.  Așa cum era de așteptat, întreaga suflare gălățeană s-a adunat la Monumentul eroilor de la Cimitirul ”Eternitatea”

Rând pe rând, autoritățile au depus coroane de flori, după ce un sobor de preoți, condus de ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a rugat pentru liniștea eroilor decedați pe câmpurile de luptă. Elevi și profesori de religie au intrat în incinta mausoleului și au depus flori, fiind impresionați de solemnitatea momentului. 

Deșteaptă-te, române!

Fanfara a intonat Imnul de stat al României și a deschis astfel procesiunea de comemorare a eroilor care își dorm somnul de veci la Cimitirul „Eternitatea” din Galați.

În ciuda vremii foarte calde, ceremonia s-a desfășurat fără evenimente majore. În jurul orei 13,30, s-a constituit detașamentul de onoare, iar prefectul județului Galați, Claudiu Gavril, a dat citire mesajului transmis de Guvernul României. În cadrul ceremoniei religioase, soborul de preoți, alături de ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a rostit, în semn de omagiu, numele eroilor neamului. Punctul culminant a fost atins în momentul în care grupurile de elevi, însoțiți de profesorii de religie de la mai multe școli din oraș, au coborât în interiorul mausoleului unde au depus flori și au intonat cântece patriotice. „Este un moment frumos și emoționant pentru noi. Suntem bucuroși că am venit astăzi aici, mai ales că de la începutul săptămânii stăm acasă pentru că profesorii sunt în grevă. Voi citi de acum mai multe despre eroii neamului nostru, pentru că activitatea de astăzi mi-a deschis curiozitatea. Deși vin cu părinții la cimitir la diverse momente din an, acest monument nu mi-a atras atenția până acum”, ne-a spus, vizibil emoționată, o elevă prezentă la ceremonia de joi de la ”Eternitatea”.   

Depunere de coroane, în sunet de fanfară 

Oficialitățile gălățene au depus, rând pe rând, coroane la Monumentul eroilor care și-au dat viața pentru integritatea neamului românesc.

Primăria Municipiului Galaţi, reprezentată de primarul Ionuț Pucheanu, Consiliul Județean Galaţi, Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, reprezentată de Claudiu Gavril, prefectul Galațiului, reprezentanți ai Garnizoanei Galați și asociaţii militare au participat la acest emoționant moment. Invitatul de onoare al zilei a fost maiorul în rezervă Constantin Popa, care a împlinit luna trecută venerabila vârstă de 100 de ani! „Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici. Invitația primită mă onorează. Hristos s-a înălțat!” a spus acesta. Deși a fost foarte cald, atmosfera a fost una emoționantă, cu mesaje de încurajare pentru tinerele generații aflate la eveniment și cu îndemnul de a cinsti de-a pururi eroii neamului românesc.

Citit 3200 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2023 20:41

4 comentarii

  • postat de Cristi
    Vineri, 26 Mai 2023 13:07
    86.34.187.***
    O adunatura de parveniti subordonati, fara coloana vertebrala care gireaza toate mizeriile si asigura scurgerea lina a fondurilor de la bugetul de stat catre buzunarele acolitilor. Cum ar putea vreodata ca o adunatura de sinecuristi de partid sa aduca omagii si sa ononoreze inaintasii ca si-au dat v
    0
    0
  • postat de Alin
    Vineri, 26 Mai 2023 09:11
    95.76.37.***
    Oameni buni filmati in regim landscape (telefonul pe lat)
    sa putem vedea si noi ceva. Asa se filmeaza!
    0
    0
  • postat de Gălățean
    Joi, 25 Mai 2023 23:20
    89.136.185.***
    S-au răsucit eroii în morminte când au văzut că trădătorii de țară, vânzătorii de țară, distrugătorii de țară, hoții și oculții le-au pus pe monumente coroane de flori.
    0
    0
  • postat de Avram Iancu
    Joi, 25 Mai 2023 22:32
    84.117.46.***
    Au ajuns tortionarii, comunistii, securistii, hotii, ocultii , turnatorii la securitate si toti mafiotii sa cinsteasca eroii?!!
    Astia nu mai au nici o rusine! Eroii si-au dat viata iar astia au jefuit tara de 30 ani si au si indatorat tara cu miliarde.
    Astia sunt romanii...mimeaza crestinismul s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.