Agenții din Penitenciarul Galați au refuzat să intre la serviciu (FOTO)

Agenții din Penitenciarul Galați au refuzat să intre la serviciu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Febra protestelor vizavi de drepturile salariale a ajuns și... după gratii. Miercuri, 31 mai, peste 50 de polițiști de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, care ar fi trebuit să asigure paza în tura de dimineață, au refuzat să intre la lucru

Oamenii cer reactualizarea drepturilor salariale și se opun modificării legii privind vârsta de pensioare și a cuantumului pensiei de serviciu.

După ce marți, 30 mai, angajații Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați au făcut grevă japoneză purtând banderole albe pe braț, miercuri, 31 mai, și-au scos protestul și nemulțumirile în stradă. Circa 50 de angajați, care ar fi trebuit să intre în tură la orele 7,00, nu au făcut-o și au rămas în stradă, în fața unității, pentru a-și exprima revendicările vizavi de o serie de drepturi bănești care nu au fost reactualizate și care sunt cu mult în urmă față de cele acordate altor categorii din sistemul de apărare și siguranță publică.

"Cerem în primul rând eliminarea inechităților salariale din sistemul public, prin aplicarea în integralitate a prevederilor Legii nr. 153/2017 pentru polițiștii din penitenciare. De asemenea, vrem să ni se acorde norma de hrană la valoarea actualizată. În prezent, un polițist de Penitenciare primește circa 32 de lei pe zi normă de hrană, față de circa 38 de lei, cât ar trebui să fie conform actualizării. De asemenea, valoarea actuală a normei de echipare este de 2.000 de lei, față de circa 3.500 de lei, cât ar trebui să fie", ne-a declarat cms. șef Daniel Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) - Filiala Galați.

Prea puțini paznici pentru deținuți

O altă problemă invocată la protestul angajaților din sistemul penitenciar de la Galați a fost cea a acoperirii schemei de personal. Unitatea, la fel ca toate celelalte din țară, se confruntă cu o criză accentuată de personal, care continuă să se adâncească, pe fondul pensionărilor accelerate. Și mai rău este că din urmă nu prea mai vine nimeni, în condițiile în care, la școlile de subofițeri sau la Academia de Poliție, numărul candidaților înscriși la examene a fost mai mic decât cel al locurilor scoase la concurs.

"Vrem anularea interdicției de ocupare a posturilor vacante, pentru a nu periclita starea de sănătate a personalului, din cauza suprasolicitării acestuia, prin cumul de funcții și ore suplimentare, și pentru a se putea asigura toate misiunile în condiții de siguranță", a completat liderul SNPP - Filiala Galați.

Protestul de miercuri, la care au participat și reprezentanți ai Sindicatului "Phoenix" Galați, nu a periclitat siguranța în Penitenciar, pe timpul celor patru ore turele fiind asigurate de angajații din schimbul de noapte, care au rămas la datorie peste program. Cu toate acestea, sindicaliștii sunt hotărâți ca, în cazul în care cererile nu le vor fi luate în seamă, să blocheze activitatea în Penitenciar timp de patru zile.

Citit 1877 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:43

9 comentarii

  • postat de Privat
    Joi, 01 Iunie 2023 20:19
    51.179.33.***
    E criză de forta de munca la adp. Dati-va demisiile de la penitenciare si ducetiva la tăiat iarba, toaletat copacii, curatat santurile . Așa nu mai stam după muncitori din sri lanka. Ce va tot cramponati in greve să incurcati lumea? Aveți zeci de alternative de locuri de muncă.
    0
    0
  • postat de costinesti
    Joi, 01 Iunie 2023 16:52
    204.48.77.***
    Există o conexiune între profesori si agentii zabrelelor: Rasism, IATC-Artist, Non-valoare reala, noua ordine creata existenta...
    0
    0
  • postat de Hdhdh
    Joi, 01 Iunie 2023 10:25
    37.162.29.***
    Ce ii oprește pe băieții ăștia să-și dea demisiile? Dar ca și o curiozitate..... așa legata de sindicate. De ce nu au făcut greva asta după rotativa guvernamentala ci taman acum? Problemele lor inexistente se pot discuta oricând. Se știe că sindicatele sunt anexele fostului pcr, actualul psd. A
    0
    0
  • postat de Mihai
    Joi, 01 Iunie 2023 10:00
    5.13.201.***
    Ionele, ai auzit termenul de greva spontana???
    0
    0
  • postat de MIKI
    Joi, 01 Iunie 2023 08:29
    86.124.202.***
    LA MUNCĂ NU LA PRIVILEGIII!!!!Nu vă este rusine la ce salarii și la cît munciti pentru asta??? Stați de pază si vreti bani ,nu aveți pic de bun simț față de noi??? L A M U N C Ă!!!
    0
    0
  • postat de Nini
    Joi, 01 Iunie 2023 07:41
    86.124.124.***
    În România s-a ajuns la o anomalie! Toți bugetarii care nu produc în mod concret ceva, ei oferă doar servicii, au ajuns să câștige de 3-4 ori mai mult decât un angajat din mediul privat care aduce concret valoare adăugată societății! Oare acești bugetari nu își pun și ei o întrebare : "De unde? Și c
    0
    0
  • postat de Detinut
    Joi, 01 Iunie 2023 06:25
    51.179.33.***
    Dacă tot nu le conviene ceva , atunci să-și dea demisiile. Se caută la greu forță de muncă la privat. E nevoie de muncitori pe santiere, de bucătărie, chelneri, șoferi de tir. Să nu mai incurce lumea cu grevă lor că sunt posibilitati să plece. Da dar .... baietilor ăștia nu le place munca, ei
    0
    0
  • postat de Am avut un prieten angajat la penitenciar, a clacat psihic
    Joi, 01 Iunie 2023 00:37
    109.166.133.***
    Dacă vrei să trăiești ca-n pușcărie, penitenciar, angajează-te într-o pușcărie și vei trăi demențial oriunde te vei afla, inclusiv acasă, în timp vei fi afectat psihic, din cauza mediului ''alterat și expirat'', din păcate uman, mai ales în ale noastre vremuri hăbăuce.
    0
    0
  • postat de Ionel
    Miercuri, 31 Mai 2023 16:41
    95.76.37.***
    Desfacacerea contractului de munca si raspunderea penala
    pentru cei care au refuzat sa intre sa-si schimbe colegii.
    Nu se poate asa ceva, cum sa refuzi sa intri in schimb punandu-ti
    colegii in pericol, asta inseamna iresponsabilitate.
    Cred ca nu se cunoaste Codul Muncii si Constitutia Romaniei
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.