Îmbunătățire a localizării apelurilor la Serviciul de Urgență 112

Îmbunătățire a localizării apelurilor la Serviciul de Urgență 112
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care vor fi implementate măsuri ce vor asigura creșterea preciziei localizării apelurilor la Serviciul de Urgență 112. Noul tip de localizare va avea o acuratețe mai mare doar pe timpul gestionării unei situații de urgență și se va putea realiza independent de tipul de telefon utilizat, iar ariile de determinare a poziției vor fi restrânse de până la 25 de ori.

Inițiativa legislativă i-a aparținut Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a fost elaborată împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România.

O astfel de capabilitate a Serviciului 112 va permite intervenția mai rapidă a echipajelor specializate de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont. Totodată, va ajuta la o localizare mai exactă a victimelor în cazul unor calamități naturale (cutremure, inundații, avalanșe etc.) sau în cazul persoanelor dispărute sau rătăcite.

Noua configurație va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcție de tehnologia de comunicații mobile utilizată.

Citit 479 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.