Liceul Teoretic “Marin Coman”, instituție particulară acreditată, alternativa reală a învățământului de stat

Liceul Teoretic “Marin Coman”, instituție particulară acreditată, alternativa reală a învățământului de stat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Liceul Teoretic “Marin Coman”, singurul liceu particular acreditat din Galați, este pentru elevii gălățeni o alternativă a învățământului de stat

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu , Liceul Teoretic “Marin Coman”, singurul liceu particular acreditat din Galați, este pentru elevii gălățeni o alternativă la învățământul de stat. Liceul Teoretic "Marin Coman" a devenit un punct de referință în sistemul de învățământ din județul Galați, datorită echipei de cadre didactice competente și pasionate, cu ajutorul cărora elevii beneficiază de oportunități de învățare de înaltă calitate și de adaptare la nevoile și interesele lor individuale. Curriculumul bine structurat și abordările pedagogice inovatoare încurajează dezvoltarea abilităților cognitive, a creativității și gândirii critice, pregătindu-i astfel pe elevi pentru provocările viitoare. Mai multe informații despre ceea ce are de oferit liceul elevilor gălățeni am aflat chiar de la directoarea Liceului Teoretic “Marin Coman”, prof. Cătălina Nenițescu.

Cum a luat fiinţă Liceul Teoretic ”Marin Coman”?

Liceul a luat fiinţă în urmă cu 24 de ani, la iniţiativa profesorilor emeriţi, Coman Marin şi Coman Elena. Cu o activitate la catedră de peste 40 de ani şi cu o vastă experienţă în activitatea managerială, cei doi profesori, parteneri pe scena vieţii, au devenit parteneri şi în sfera antreprenorială, înfiinţând liceul care se bucură astăzi de o notorietate aparte, fiind singurul liceu particular acreditat, din judeţul Galaţiți și din localităţile limitrofe.

Ce ne puteți spune despre domeniul, respectiv specializarea, unității dumneavoastră de învăţământ? Care sunt cele mai relevante informaţii, de care oamenii ar trebui să țină cont atunci când trebuie să ia o decizie, cu privire la parcursul lor educaţional?

Liceul îşi desfăşoară activitatea atât la învăţământul de zi, cât şi la frecvenţă redusă, conform prevederilor legislative din învăţământul de stat, specializarea filologie, ceea ce înseamnă că elevii şi absolvenţii noştri beneficiază exact de aceleaşi drepturi ca cei care studiază la stat. Mai mult decât atât, la noi au condiţii mult mai avantajoase în ceea ce privește actul educaţional.

Care sunt aceste condiții suplimentare oferite?

În primul rând, la noi procesul de învăţământ nu este niciodată întrerupt sau perturbat, indiferent de grevă sau alte probleme ivite la stat. Totodată, noi nu numai că asigurăm în permanență continuitatea procesului de învăţământ, ci şi clasele sunt formate din grupuri restrânse de elevi (15-20 elevi la clasă), faţă de clasele de la stat, care depăşesc 30 de elevi. Școala noastră oferă pe toată perioada anului şcolar meditaţii gratuite, la toate disciplinele de bacalaureat, astfel că succesul la examen este garantat. Cele afirmate pot fi cu uşurinţă dovedite, promovabilitatea noastră la examenul de bacalaureat fiind adesea de 100/100, concurând frecvent, cu liceele considerate de TOP, în Galaţi.

 Ați menționat mai devreme, despre învăţământul cu frecvenţă redusă. Ce ar trebui să știe cei interesați?

 Aparte că beneficiază de aceeaşi diplomă ca cei de la ZI, la finalizarea anilor de studiu, pentru că nu se precizează forma de învăţământ pe care au urmat-o (nu scrie pe diplomă că au parcurs şcoala la FR), dar învăţământul cu frecvenţă redusă reprezintă cu siguranţă, cea mai mare oportunitate pe care o au cei care doresc să-şi continue studiile, fie că muncesc în ţară sau în străinătate. Prezenţa la cursuri nu este obligatorie şi astfel, cei care sunt îngrădiţi de anumite probleme sau pur şi simplu, nu se află în România, pot urma liceul de la distanţă. Cei care se află în aceste situaţii, conform prevederilor legislative, au posibilitatea să fie evaluați de la distanţă, dar şi atunci când pot reveni la Galaţi, pe parcursul anului şcolar. Pentru că vizăm şi pledăm pentru un învăţământ de calitate inclusiv la frecvenţă redusă, oferim meditaţii gratuite, atât în mediul online, cât şi la şcoală. Am avut adesea rezultate remarcabile la bacalaureat, inclusiv din rândul elevilor de la frecvenţă redusă, ceea ce evidenţiază încă o dată, colectivul de excepţie al cadrelor didactice, care dovedesc, în mod constant, un profesionalism desăvârşit.

Aţi vorbit despre desfăşurarea activităţii, la ambele forme de învăţământ. Care sunt condiţiile sediului unde vă desfăşuraţi activitatea?

Ne desfăşurăm activitatea în cele mai bune condiţii, asigurăm în clădirea proprie, în care ne aflăm, atât cele mai înalte standarde educaţionale, cât şi cel mai bun confort, în toate anotimpurile fiind dotați cu: aer condiţionat, centrală proprie, săli de clasă curate şi moderne etc.

În ceea ce priveşte absolvenţii dumneavoastră, ţineţi legătura, aveţi un feedback după absolvire?

Nu numai că suntem la curent cu evoluţia lor profesională, dar consilierea în carieră a profesioniștilor noştri şi implicarea permanentă în dezvoltarea viitoarei cariere a elevilor noştri, reprezintă un aport semnificativ al inserţiei pe piaţa forţei de muncă a acestora. Avem peste 16.000 de absolvenţi cărora le-am asigurat inserţia pe piaţa forţei de muncă, datorită profesionalismului nostru și, cu alte cuvinte, fără lipsă de modestie, al lucrului bine făcut.

Colaboraţi şi cu alte  unităţi de învăţământ, sau cu anumiţi agenţi economici din domeniu?

Bineînţeles! Avem numeroase parteneriate dezvoltate atât la nivel naţional, cât şi internaţional, inclusiv proiecte ERASMUS, care susţin  calitatea procesului de învăţământ. Prin toate aceste parteneriate, organizăm în mod frecvent, activități şcolare şi extraşcolare, sub îndrumarea unui colectiv de cadre didactice de excepţie.

Câteva cuvinte în încheiere, pe care aţi dori să le adresaţi, cititorilor noştri.

Numeroasele proiecte ce vor urma, rezultatele formidabile la bacalaureat, ambientul armonios şi profesionist, reprezintă oportunitatea unei perspectivei de succes a viitorului tău! Cu noi, bacul e mai uşor!

(P)

Citit 4570 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2023 15:36