Centru regional de colectare a legumelor, în județul Galaţi

Centru regional de colectare a legumelor, în județul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Ministerul Agriculturii va înfiinţa, prin intermediul Casei de Comerţ "Unirea", 15 centre regionale de colectare a legumelor. Prezent, în weekend, la Slatina, cu ocazia redeschiderii pieței volante din oraș, ministrul Florin Barbu a declarat că astfel de centre vor fi înfiinţate în zonele legumicole din ţară, printre care Olt, Dolj, Teleorman, Galaţi şi Buzău.

"E vorba de centre de colectare legume, care vor fi construite în parteneriat de unităţile administrativ-teritoriale cu Casa «Unirea». Fiecare centru de colectare va avea 3.000 de metri pătraţi, cu 1.000 de metri pătraţi temperatură controlată, patru benzi de sortare. Vorbim de roşii, castraveţi, ardei gras şi ardei capia. Aceste centre vor fi sub administrarea unui consiliu de administraţie format din reprezentanţi ai primăriilor şi ai Casei «Unirea». Centrele vor fi date în locaţie către cooperative în care sunt înscrişi fermierii din localităţile respective", a declarat ministrul Agriculturii.

În plus, cu aceeași ocazie, Florin Barbu a menționat că intenţionează să modifice programul de susţinere a creşterii legumelor în spaţiile protejate, astfel încât fermierii autohtoni să poată să furnizeze legume româneşti pe tot parcursul anului. Mai concret, acesta a afirmat că fermierii vor avea posibilitatea să-şi achiziţioneze cu bani de la Guvern instalaţii de încălzire a solarelor, conform publicației slătinene "Gazeta Nouă".

Citit 3342 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2023 05:09

1 comentariu

  • postat de Galatean
    Miercuri, 05 Iulie 2023 15:38
    89.137.226.***
    Apropo de spatii chiar si de depizitare nu numai de vanzare unde sunt deja infiintate in spatiul numit piata de angro de pe calea prutului unde, dupa ce primaria a investit o multime de bani, un destept a inchis spatiul respectiv, iar acun lumea isi desface produsele pe marginea drumului, pe unde ap
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.