200 de lei pentru a sta pe cearșaf în Mamaia

200 de lei pentru a sta pe cearșaf în Mamaia
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În mijlocul sezonului estival, un operator privat de pe plaja Mamaia Nord-Năvodari a stârnit controverse prin decizia de a închiria o fâșie de nisip dinaintea primului rând de șezlonguri exclusiv pentru turiștii care doresc să-și așeze cearșafurile pe malul mării. Această ofertă este disponibilă la Marina Surf, plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, situată în apropierea zonei de cluburi și în granița cu Mamaia Nord.

Conform informațiilor, fâșia de nisip dedicată turiștilor cu cearșafuri poate fi închiriată la un tarif zilnic de 200 de lei, în intervalul orar 08,30-20,00. Cu toate acestea, în schimbul sumei plătite, turiștii nu beneficiază de umbrelă și pot folosi doar un cearșaf cu dimensiuni limitate, având maximum 1,4 x 2 metri.

Pe lângă oferta pentru turiștii cu cearșafuri, operatorul privat mai oferă și opțiuni de închiriere pentru șezlongurile cu umbrelă. Astfel, în spatele zonei de cearșafuri, turiștii pot închiria două șezlonguri cu umbrelă, cu prețuri variind între 100 și 150 de lei, în funcție de rândul în care se află acestea.

Controversele s-au accentuat odată cu dezvăluirea că operatorii au obligația de a lăsa 30% din suprafața plajei neocupată de șezlonguri, pentru a permite turiștilor care doresc să se bronzeze pe cearșafuri să găsească locuri aproape de mare. Deși se specifică faptul că zona de cearșafuri trebuie amenajată paralel cu zona de șezlonguri, există îngrijorări cu privire la modul în care această regulă este respectată.

Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorilor, a atras atenția asupra importanței respectării suprafeței destinate pentru turiștii cu cearșafuri și a menționat că inspectorii efectuează frecvent controale pe sectoarele de plajă pentru a verifica conformitatea cu această regulă.

Cu toate acestea, această inițiativă a operatorului privat ridică întrebări cu privire la modul în care se respectă drepturile turiștilor și echitatea accesului la plajă. Turiștii care preferă să se relaxeze pe cearșafuri fără a închiria șezlonguri se simt discriminați și dezavantajați de această politică de închiriere.

Pe de altă parte, reprezentanții operatorului privat susțin că această inițiativă a fost implementată pentru a oferi opțiuni variate de închiriere și pentru a satisface diferitele preferințe ale turiștilor. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va evolua situația și cum va fi gestionată problema accesului echitabil la plajă pentru toți vizitatorii.

 

Citit 2589 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 18:05

7 comentarii

  • postat de Gogu
    Luni, 07 August 2023 16:21
    86.123.138.***
    În Cipru, la Larnaca, primăria a impus un preț maxim de 2,50 euro / șezlong sau umbrelă.
    Astfel, acolo două șezlonguri și o umbrelă se închiriază cu 7,50 euro = 37 lei. Primăria din Larnaca dorește să aibă o plajă civilizată, nu mai zic că plaja Finikoudes este premiată cu steag albastru.
    0
    0
  • postat de dinu
    Luni, 07 August 2023 15:05
    78.96.84.***
    Gresit. Trebuie sa stam pe cearceaf GRATUIT PTR. CA MARES SI PAMANTUL SUNT ALE NOASTRE SI NU ALE CACATILOR CARE AU FURAT SI OCUPAT FIECARE COLTISOR FRUMOS DIN TARA ASTA. DACA SUNTEM MAI MULTI SI OCUPAM PLAJA, PLAJA NOASTRA , GARANTAT CA LUCRURILE SE VOR SCHIMBA.ASA VOM INLATURA UMILINTA.
    0
    0
  • postat de Brozat de soare pe banii mei
    Luni, 07 August 2023 08:01
    109.103.134.***
    Nu este prost cine cere. În ultimii 8 ani,nu am mai fost la mare în România și nici nu intenționez a mai merge. Sunt multe de spus...servicii,mâncarea,prețul la șezlonguri ( ce dracu mă? Le cumpăr să le iau acasă),curățenia in camere,etc.
    Japca asta,cred,este cu ajutorul unora.
    0
    0
  • postat de Nu-i prob pt voi ...
    Luni, 07 August 2023 05:08
    108.245.201.***
    La banii vostri si figurile pline de ...rasini ...merge . Da-i cu botox , silicoane si manele peste ele ....
    0
    0
  • postat de ION
    Duminică, 06 August 2023 15:18
    136.226.2.***
    MAI RAMANE SA PLATEASCA TURISTII PROSTI SI TAXA DE UMBRA SI CEA DE SOARE ...APOI SE POTOLESC ...
    IN ROMANIA CA NICAIERI ...DAR DAR DACA SUNT SI PROSTI ATUNCI TREBUIESC JUMULITI .........
    NUVA MAI DUCETI NICI UNUL PE PLAJELE DIN ROMANIA SI SA VEZI ATUNCI ......TOTI ANTREPRENORII LUI PESTE CUM LASA
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Duminică, 06 August 2023 12:26
    5.13.199.***
    Este destul de veche informatia. Daca legea are lacune atunci PROFITA, pentru ca altii NU SUNT INTREPRINZATORI. Vor sa castige cu: NAMOLUL, GOGOASA, PORUMBUL FIERT, SCOICI si CROAZIERE CU VAPORASUL "VACANTA".
    0
    0
  • postat de namhakbar
    Sâmbătă, 05 August 2023 22:20
    95.76.59.***
    Evazionistul antreperenor roman are valoare. Este teligent si gaseste solutii. Mai este si bronzat permanent de allah!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.