George Stângă, președinte PNL Galați: „300 de milioane de lei prin Programul Microbuze Electrice Școlare pentru transportul elevilor!"

George Stângă, președinte PNL Galați: „300 de milioane de lei prin Programul Microbuze Electrice Școlare pentru transportul elevilor!"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
 

Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a anunțat că Ministerul Mediului condus de ministrul liberal Mircea Fechet a lansat în data de 24 august Programul microbuze electrice pentru elevi. Acesta a subliniat că programul vine în sprijinul elevilor care sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi pentru a ajunge la școală, dar și al autorităților locale.

Totodată, liderul PNL Galați a precizat că acest mecanism finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu este menit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și se concentrează pe utilizarea autovehiculelor mai puțin poluante pentru transportul elevilor.

„Acest program va veni în sprijinul copiilor care sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi în microbuze vechi sau chiar pe jos, dar va contribui și la reducerea poluării. Este un mecenism care le va permite autorităților locale să faciliteze transportul elevilor către școală și spre locuințele lor și care contribuie la obiectivul pe care țara noastră l-a asumat de a dezvolta localități verzi", a spus deputatul George Stângă.

Liderul PNL Galați a spus că „tinerii sunt o prioritate pentru PNL, așa cum am dovedit prin toate măsurile și programele pe care le-am promovat sau susținut în cadrul guvernării. Fiecare dintre programele pe care PNL, prin reprezentanții săi din Guvern, le-a inițiat va contribui la îmbunătățirea calității vieții elevilor, precum și la componenta de educație pentru mediu și la reducerea poluării".

În cadrul programului pot aplica Consiliile Județene. Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:

a) pentru localitățile cu un număr de elevi pe raza UAT mai mic de 40.000 este un plafon de finanțare de maximum 7 MILIOANE DE LEI;
b) pentru localitățile cu un număr de elevi pe raza UAT între 40.001-60.000, plafonul de finanțare este de maximum 15 MILIOANE DE LEI;
c) pentru localitățile cu un număr de elevi pe raza UAT mai mare de 60.000, plafonul disponibil este de maximum 25 DE MILIOANE DE LEI.

Această inițiativă nu doar că va reduce poluarea, dar va și promova utilizarea energiei regenerabile. Autovehiculele electrice și hibride sunt alimentate în principal de energie electrică, care poate fi produsă din surse regenerabile, cum ar fi energia solară sau eoliană. Astfel, programul va stimula și dezvoltarea sectorului energiei regenerabile. 
(P)
Citit 1022 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 12:51