Concert românesc la Kennedy Center din Washington D.C. - Gălăţeanca Alexandra Crişan

Concert românesc la Kennedy Center din Washington D.C. - Gălăţeanca Alexandra Crişan
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălăţeanca Alexandra Crişan, ovaţionată de  membrii Senatului american, de corpul diplomatic acreditat la Washington şi de un public numeros

Duminică, 10 Septembrie a.c., cu începere de la ora 16.00 (ora S.U.A, ora 23:00, ora României), la Washington a avut loc concertul “Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, eveniment care a reunit pe scenă 141 de artiști români de excepție.

Pe scena Kennedy Center, în faţa congresmanilor americani şi a diplomaţilor români şi străini invitaţi de ambasada României la Washington,  a unui public numeros au concertat:  Orchestra Simfonică a Operei Naționale BucureștiOrchestra și  Corul "Procred", conduse de  dirijorii: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis și Simona Strungaru. 

Solista gălăţeancă Alexandra Crișan, a evoluat alături de: Luminița Anghel, Irina Baianț, Nico Matei, Nick Casciaro, Kurt Davies și Remus Alăzăroae, artiştii fiind ovaţionaţi la scenă deschisă.  

Evenimentul a fost realizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu: Opera Națională București, Asociația „Procred Music” şi Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentaţi din România (A.P.C.T.T.R.).

”Noi vrem să celebrăm cu acest concert, această dimensiune a libertăţii religioase, care este o valoare foarte importantă, atât pentru americani, cât și pentru români. Vă aduc aminte că românii au avut de înfruntat regimuri dictatoriale, fie că vorbim de regimul Antonescian, fie ca vorbim de regimul comunist, care au persecutat cultele. Titlul concertului este: Amazing Grace’, un titlu inspirat dintr-un celebru imn gospel american și cu atât mai mult prețuim acest principiu, cu cât concertul are loc în ajunul comemorării victimelor de la 11 septembrie”, a explicat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, la Antena 3 CNN.

Concertul a fost transmis în direct de Antena 3 CNN şi poate fi urmărit pe: https://www.antena3.ro/actualitate/concert-extraordinar-sarbatoarea-libertatii-religioase-amazing-grace-romania-sua-685491.html

(P)

Galerie de imagini

Citit 930 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 14:47