Rambursări de 900 milioane de euro din fonduri europene

Rambursări de 900 milioane de euro din fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Declaraţii de cheltuieli pentru rambursarea a 900 de milioane de euro de către Comisia Europeană au fost transmise în ultimele zile, iar aceşti bani vor ajunge la beneficiari în scurt timp, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (POCU), a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de cheltuieli în valoare totală de 608 milioane de euro.

Astfel, Autoritatea de Management pentru POR a transmis o declaraţie de cheltuieli în valoare totală de 399,13 milioane de euro. Ca urmare a verificărilor, valoarea declaraţiei de cheltuieli transmisă deja Comisiei Europene de către ACP a fost de 298,58 milioane de euro, diferenţa de 100 de milioane de euro reprezentând cheltuieli suplimentare pentru drumuri judeţene şi care va fi solicitată ulterior spre rambursare Comisiei.

Suma totală transmisă spre decontare în cadrul POR este de 5,3 miliarde de euro, reprezentând o rată de absorbţie de 80 la sută. În plus, din alocarea UE în valoare de 6,8 miliarde de euro au fost efectuate plăţi către beneficiari în valoare de 6,56 miliarde euro, fonduri europene, reprezentând o rată a plăţilor de 96 la sută în cadrul POR 2014-2020.

Citit 681 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.