Tragedia de la 2 Mai: Vlad Pascu și părinții săi au fost trimiși în judecată

Tragedia de la 2 Mai: Vlad Pascu și părinții săi au fost trimiși în judecată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care, drogat fiind, a ucis cu mașina doi studenți la 2 Mai, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, alături de părinții săi, Miruna și Mihail Pascu.

Dosarul a fost trimis de DIICOT Tribunalului București, potrivit portalului instanțelor. Vlad Pascu și mama sa se află în arest preventiv, în timp ce tatăl tânărului este cercetat sub control judiciar. 

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai. De asemenea, tânărul este cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT. În 14 septembrie, el a fost audiat la DIICOT alături de părinții săi, dar și împreună cu mai mulți tineri din anturajul său, după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziții în acest dosar.

Miruna Pascu este acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justitiei, fiind acuzată că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său. 

Mihai Pascu a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce la percheziţiile făcute la locuinţa sa a fost găsită muniţie deţinută ilegal.

În 14 septembrie, el a plecat de la sediul DIICOT nervos, s-a urcat pe un scuter și a plecat în viteză, intrând în grupul de jurnaliști care îl așteptau pentru a-i lua declarații. Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat că Mihai Pascu este cercetat și pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.