Filmul "Vulturii din Țaga", la Muzeul de Artă Vizuală

Filmul "Vulturii din Țaga", la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiecția filmului documentar "Vulturii din Țaga", care va fi difuzat joi, 19 octombrie, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, se va bucura de prezența regizorilor Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas. Cei doi realizatori vor participa la o discuție cu publicul gălăţean despre procesul de creație și poveștile din culisele filmului.

"Vulturii din Țaga" (producţie România -Slovacia, 2022) evocă cu umor realitățile din satul transilvănean Ţaga, unde Nelu este antrenorul echipei de fotbal Vulturii, ai cărei jucători sunt prinşi între majorate, nunți și meciuri. Documentarul urmărește evoluția echipei în timpul unor meciuri în România și Slovacia și conturează un portret savuros al antrenorului-instituție, om gospodar acasă și la stadion.

Documentarul se difuzează la Muzeul de Artă Vizuală în cadrul Proiectului KineDok, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Portrete de regizori

Născută la Bucureşti, Adina Popescu a absolvit regie de film. A început să publice la vârsta de 18 ani, astăzi fiind redactor la "Dilema veche". A scris mai multe cărți pentru copii, a colaborat ca scenaristă la câteva cărți de benzi desenate. Articolele sale au câștigat prestigioase premii de jurnalism, cum ar fi: Premiul agențiilor ONU pentru mass-media și Marele Premiu la sectiunea cultură a concursului "Tânărul jurnalist al anului 2006" organizat de Freedom House. A fost coregizor la mai multe documentare şi a colaborat cu diverse canale de televiziune.

Iulian Manuel Ghervas este regizor de filme independente. A studiat filosofie şi regie de film şi are peste zece ani de experienţă în televiziune şi în producţia de film. Filmografia sa cuprinde lungmetraje care au fost difuzate de TVR şi HBO.

Citit 473 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.