Săptămâna viitoare, în Viața liberă - Interviu-eveniment cu primarul Pucheanu

Săptămâna viitoare, în Viața liberă - Interviu-eveniment cu primarul Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Șeful administrației publice locale vorbește despre toate problemele Galațiului înainte de anul cu o importanță fără precedent. Discuția cu Pucheanu va fi difuzată în trei episoade.

Ce l-ai întreba pe primar?

Edilul-șef al Galațiului, genul de om politic ancorat deja și la nivel național în problemele vieții economico-sociale, este greu de prins pentru un interviu. Mai ales când e vorba de un dialog-maraton în care pot fi atinse toate problemele pe care un cetățean oarecare i le-ar expune și ar aștepta măcar un răspuns, dacă nu și fireasca soluție care trebuie să vină "de la primar". Am reușit să-l prindem pe Ionuț Pucheanu, l-am descusut atât pe chestiuni care țin de activitatea sa politică, mai ales că urmează poate cel mai important an al epocii post-decembriste, 2024 fiind anul tuturor alegerilor din România, dar și pentru lucrurile care vizează Galațiul. La ce ține cel mai mult dintre proiectele deja realizate, ce anume nu-i place și de ce n-a existat până acum o rezolvare pentru unele dintre preocupările orașului și, la fel de interesant, cum și-ar dori să continue transformarea Galațiului.

Ca o plimbare în Aventura Park

Pentru a ajunge la această din urmă întrebare, a trebuit să treacă peste fireasca dilemă care circulă prin târg. Va mai candida pentru un mandat sau nu? Atât putem spune, n-a oferit un răspuns monosilabic, dar explicațiile pentru decizia sa se vor regăsi în primul episod al interviului-maraton pe care îl vom publica săptămâna viitoare. În ediția de luni, prima parte, nu și cea mai interesantă, deoarece dialogul cu primarul Galațiului, care s-a dus până într-o oră, a fost ca o plimbare prin Aventura Park: de la relația sa cu președintele Consiliului Județului, Costel Fotea, la faleza prin care își dorește ca municipiul de la Dunăre să concureze cu Budapesta sau la căutarea de soluții pentru ca urbea să fie curată până în profunzimea cartierelor mărginașe.

Citit 2099 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 15:59