Proxenetismul și traficul de droguri, afaceri de familie

Proxenetismul și traficul de droguri, afaceri de familie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Doi frați din Galați au ajuns în atenția procurorilor DIICOT după ce au pus bazele unor afaceri extrem de "profitabile", care au mers mână în mână atât de bine încât le-au adus o veritabilă avere, într-un timp scurt. Polițiștii de la Crimă Organizată au descins joi pentru a aduna probe în cazul familiei acuzate de trafic de persoane și de droguri după ce au primit sesizări privind exploatarea continuă a unor femei în Vestul Europei.

Citește și Drogurile - refugiul copiilor ignorați şi lipsiţi de griji. Interviu cu psihoterapeuta Ramona Lişman (VIDEO)

Potrivit anchetatorilor, cei doi frați aflați în fruntea grupării s-ar fi folosit de farmecele personale pentru a racola trei tinere pe care le-au obligat ulterior să se prostitueze. Femeile făceau practic obiectul unui soi de turism sexual, ele fiind plimbate, după cum reiese din cercetări, în nu mai puțin de opt state europene, precum Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria, Spania și, desigur, România.

Banii nu ajungeau decât într-o foarte mică parte la prostituate, sumele fiind încasate de cei doi frați, cu sprijinul altor membri ai grupului. "Sumele obținute în această modalitate de către persoanele vătămate ar fi fost însușite de către aceștia, aproximativ 150.000 de euro și 70.000 de lei. Cei doi frați au fost sprijiniți de o a treia persoană, rudă apropiată.

De asemenea, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, doi dintre cercetați ar fi procurat și deținut, atât pentru consum propriu, cât și pentru oferirea cu titlu gratuit, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv", au completat reprezentanții BCCO Galați, la finalul perchezițiilor. 14 mandate de aducere au fost puse în aplicare de anchetatori, care au condus persoanele suspecte și martorii la sediul DIICOT Galați, pentru audieri.

Citit 1551 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 11:41

1 comentariu

  • postat de Un fost…
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 18:56
    212.93.144.***
    Asa zisii, aparatori, ce se ingramadesc sa apere astfel de jeguri, ce ar trebui inchisi pe viata, nu fac decat sa se puna in slujba raului, ce il fac astfel de fiare, milioanelor de tinere naive, partasi la rau.
    1
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.