George Stângă, președinte PNL Galați: PNL a promovat și a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent

George Stângă, președinte PNL Galați: PNL a promovat și a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a venit cu o serie de explicații după ce în spațiul public au apărut mai multe informații îngrijorătoare pentru români cu privire la impozitarea pensiilor private. Astfel, liderul PNL Galați a subliniat că PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private și că liberalii au susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent.
 
„Pentru că s-au discutat foarte multe neadevăruri în spațiul public, vreau să fac câteva precizări importante pentru toți gălățenii:
1) PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private. PNL este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini niciodată vreo modificare legislativă prin care acesta să fie suprimat.  
2) PNL a promovat și a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent. Vom continua să fim garanți ai acestui principiu.
 
Este necesară o corecție urgentă a ambiguității din Codul Fiscal care asimilează pensiile private cu pensiile de serviciu, riscând să fie impozitate cu cote de 15% și 20%, în loc de 10% cât sunt în prezent. O astfel de eroare, care poate afecta economiile a 8,1 milioane de români, nu poate fi acceptată. 
 
De menționat este și că Ministerul de Finanțe nu a susținut modificarea legislativă care permite această nedreptate. Inițiatorul proiectului de lege care a generat această modificare a fost Ministerul Muncii și Solidarității Sociale", a spus președintele PNL Galați.
 
(P)
Citit 597 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 09:19