Traseu educativ pentru elevi, la dunele de nisip din Hanu Conachi

Traseu educativ pentru elevi, la dunele de nisip din Hanu Conachi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a înființat, anul trecut, 55 de trasee educative la nivelul direcțiilor silvice județene, care au fost parcurse deja de peste 35.000 de elevi. Acestea au fost înființate sub umbrela programului de educație forestieră "Descoperă secretele pădurii - Să învățăm despre păduri", dezvoltat la nivelul direcțiilor silvice. Un astfel de traseu educativ a fost înființat și de Direcția Silvică Galați, în zona dunelor de nisip de la Hanu Conachi, pe raza ocolului silvic cu același nume.

"Traseul educativ este situat în aria naturală protejată Rezervația Dunele de nisip Hanu Conachi și este destinat publicului, dar mai ales elevilor. Pe un traseu accesibil de 2,5 km de la șoseaua Hanu Conachi - Fundeni, prin pădure, aceștia ajung în zona dunelor de nisip și pot vedea modul în care supraviețuiesc plantele de stepă și silvostepă, în condiții extreme, sau modul în care formațiunile de mușchi și licheni au cucerit nisipul, pe care ulterior s-au instalat ierburi, plante pioniere și apoi vegetație forestieră", a declarat pentru "Viața liberă" inginerul silvic Gheorghe Luca, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Galați.

Conform unui material informativ postat pe site-ul direcției silvice gălățene (galati.rosilva.ro), traseul educativ "Dunele de nisip Hanu Conachi" propune publicului interesat descoperirea vieții în condițiile extreme de stepă și silvostepă, prin vizionarea următoarelor elemente de floră și faună: floră arenicolă rară şi endemică de tip submediteranean şi pontic specifică dunelor nisipoase fluviatile, elemente faunistice pontice şi mediteraneene, unicat in Moldova şi foarte rare în România, specii rare unicate în flora din România, faună herpetologică reprezentată prin elemente importante sub raport zoografic, prezența altor elemente mediteraneene din categoria acarienilor paraziți sau a coleopterelor rare, habitate de pădure de foioase de Robinia pseudaccacia, Quercus pedunculiflora, Q. robur, arbori seculari de Quercus robur şi Betula pendula - relicve glaciare.

Traseul educativ de la Hanu Conachi poate fi vizitat tot anul, în funcție și de condițiile meteo. Accesul este liber, cu respectarea regulamentului de acces și de vizitare, cu anunțare prealabilă și cu respectarea unor condiții minimale. Lungimea traseului este de 2,5 km, cu acces de la DN 25A.

Citit 1317 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.