Engie România va produce mai multă energie verde în județul Galați

Engie România va produce mai multă energie verde în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Engie România intenţionează să-şi dubleze, în acest an, capacitatea de producţie a energiei verzi, în acest sens fiind făcute demersuri concrete prin construirea a două parcuri, în Prahova şi Galaţi, a afirmat directorul general al Engie România, Nicolas Richard, la ZF Power Summit. "Suntem deja producător de energie verde, vrem să dublăm capacitatea noastră şi am făcut deja demersuri concrete: construim două parcuri în Prahova şi Galaţi. Vrem să creştem capacitatea de producţie a energiei verzi, să vindem şi mai multă electricitate. Suntem în prezent un actor important, dar nu în top 5. Un target pentru noi este de a creşte pe zona de electricitate şi vrem să facem asta cu energie verde", a menţionat Nicolas Richard.

În decembrie 2023, Engie România anunța luarea deciziei de investiţie şi demararea lucrărilor pentru construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală de 37,2 MWp, în comuna Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova. Parcul respectiv este a doua construcție de tip greenfield demarată în 2023, după parcul fotovoltaic de la Gemenele, județul Brăila, cu o capacitate instalată de 9,3 MWp. La Gemenele, parcul fotovoltaic și cel eolian, deja existent, vor deveni una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România, potrivit oficialilor companiei.

Grupul Engie România deține alte patru parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 24 MW, în județele Arad, Buzău, Harghita și Teleorman, precum și două parcuri eoliene, cu o capacitate de 98 MW, în județele Brăila și Galați.

În ceea ce privește declarația directorului general Nicolas Richard, probabil că parcul din Prahova la care s-a referit este cel început în comuna Ariceștii Rahtivani. Despre al doilea parc, ce va fi construit în județul Galați, nu se cunosc, deocamdată, mai multe detalii.

Citit 1751 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 10:47

3 comentarii

  • postat de Ion
    Miercuri, 06 Martie 2024 05:48
    5.13.134.***
    Pretul final la consumator, pana la amortizarea investitiei si dupa aceea? Restul sunt povesti cu zane.
    0
    4
  • postat de marr
    Marți, 05 Martie 2024 20:48
    86.124.203.***
    Toata lumea Construieste , toata Lumea Investeste ...numa' Statu' Nu Stie si NU VREA sa faca bani investind in Energie .
    Vor bani la buget numai din Taxele Oamenilor ! Ai Marfa care se vinde si nu vrei sa misti un deget ?!
    Pana vin rusii ...ne termina politicienii romani .
    0
    8
  • postat de NU carbune si petrol
    Luni, 04 Martie 2024 11:26
    89.136.184.***
    Acesta este viitorul!
    11
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.