Fluturii aveau miros de iarbă crudă - un spectacol 100 la sută gălăţean
Foto: Simona Andrei

Fluturii aveau miros de iarbă crudă - un spectacol 100 la sută gălăţean
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Joi, 28 martie, și vineri, 29 martie, de la ora 18,00, la Galeria ”Serfioti” (Librăria Alexandria Galați, la mansardă), gălăţenii iubitori de artă sunt aşteptaţi la ”Fluturii aveau miros de iarbă crudă”, primul spectacol dintr-un nou proiect cultural, o fuziune între teatrul contemporan și artele vizuale. Biletele sunt oficial disponibile prin rețeaua EventBook.

Proiectul s-a născut în toamna lui 2023, atunci când Monica Turcu (artist vizual) și Andrei Velea (scriitor) și-au propus să aducă în orașul Galați o nouă viziune asupra teatrului actual, deja existentă în București, Sibiu, Timișoara, Cluj.

Mai precis, este vorba despre piese de teatru actual, care să fie regizate într-un concept vizual, o fuziune între teatrul contemporan și artele vizuale.

Textele sunt creația scriitorului Andrei Velea, regia și scenografia sunt concepția artistului vizual Monica Turcu.

Piesele au subiecte desprinse din lumea actuală și își propun să atragă atenția asupra unor subiecte extrem de sensibile, precum inteligența artificială sau războiul nuclear.

Un casting organizat la final de toamnă i-a adus alături de Monica Turcu şi Andrei Velea, pe tinerii actori Elena Emandi (pe care o puteţi urmări şi într-o ediţie a emisiunii SPOT ON la "Viaţa liberă", pe canalul nostru YouTube) și Andrei Ciobanu. Ulterior, în proiect a intrat și binecunoscutul artist fotograf Simona Andrei, care a realizat fotografiile oficiale ale primei piese din proiect. Spectacolul „Fluturii aveau miros de iarbă crudă” îl va avea alături și pe tânărul și talentatul artist muzical gălățean Patrick-Alexandru Păun, care va susține un moment special de percuţie.

Elena Emandi, născută în 2001, este actor la Teatrul „Gulliver” și actor colaborator la Teatrul „Fani Tardini” din Galați. A făcut Facultatea de Arte la Galați și este una dintre cele mai interesante și promițătoare voci ale generației ei. Andrei Ciobanu este născut în 1998. Este absolvent al Facultății de Arte din Galați, secția Actorie. A jucat în mai multe piese de teatru și filme. Andrei e implicat în mai multe proiecte și are experiențe profesionale care depășesc lumea teatrului.

Toată echipa este locală, spectacolul fiind realizat cu sprijinul şi implicarea partenerilor, două asociații culturale, Asociația creatorilor de Ficțiune și B l a c k B O X, Librăriile Alexandria (care au pus la dispoziţie spaţiul), şi în special Prutul SA, o companie gălăţeană cu tradiție în producția de ulei vegetal, un aliat constant al proiectelor culturale gălățene, susţinătorul financiar al proiectului.

Citit 1264 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2024 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.