Stația de pompare "Turnul de Apă", în modernizare cu bani europeni

Stația de pompare "Turnul de Apă", în modernizare cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal informează că au început lucrările pentru modernizarea stației de pompare "Turnul de Apă", grație unui proiect care se derulează cu fonduri europene. Se vor reabilita integral conductele magistrale de aspirație și refulare, nodurile hidraulice și armăturile aferente.

Întrucât investiția la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de mare anvergură și presupune lucrări foarte complexe, acestea se desfășoară în etape. În acest an sunt prevăzute și au fost demarate lucrările la conducta de provizorat pentru alimentarea cu apă a stației, astfel încât înlocuirea instalațiilor hidraulice să se realizeze cu stația în funcțiune şi fără întreruperea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate, precum şi la conducta de refulare, de circa 1,02 kilometri, din str. Crizantemelor - str. M. Kogălniceanu - bd. Coșbuc - str. Brăilei (Păpădie), astfel încât să se poată derula şi proiectul ce vizează modernizarea bulevardului George Coșbuc pe cel de-al doilea tronson.

Stația de pompare "Turnul de Apă" alimentează cu apă potabilă cartierele Țiglina I, Țiglina II, Mazepa I, Mazepa II, zonele Centru - Domnească, Centru - Port, Piața Centrală, Valea Orașului şi arealul străzilor Coșbuc - Kogălniceanu - Traian - Carnabel - Alecsandri - Coșbuc (până în str. Al. Măcelaru).

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 15,23 milioane de lei.

Stația de pompare "Turnul de Apă" a fost pusă în funcțiune în 1894 și a mai beneficiat de lucrări de investiții în cadrul Programului ISPA, în anul 2012.

Citit 1546 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 20:11

1 comentariu

 • postat de Ionel Coman
  Vineri, 29 Martie 2024 08:05
  82.208.137.***
  Longeviva statia asta are 130 de ani.
  0
  3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.