George Stângă, președinte PNL Galați: Victorie de final de an pentru România!

George Stângă, președinte PNL Galați: Victorie de final de an pentru România!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Din luna martie a anului viitor, românii vor beneficia de avantajele spatiului Schengen!
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a declarat că anunțul făcut de Ministerul de Interne cu privire la un acord politic la care s-a ajuns cu ministerele din Austria și Bulgaria pentru extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria cu frontierele aeriene și maritime începând cu martie 2024 reprezintă o victorie importantă pentru România pe final de an.
 
„PNL a tratat aderarea României la Spațiul Schengen ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de țară, după ce am devenit membri ai UE și NATO.
 
Cei mai consistenți și relevanți pași au fost făcuți în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniștrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne și Justiției au depus toate eforturile pentru cauza României.
 
Eforturile conjugate ale președintelui României, Klaus Iohannis, precum și ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și ale ministrei Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive. PNL va continua eforturile pentru admiterea cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar și pentru obținerea statutului de membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen", a spus președintele PNL Galați.
 
Intrarea în spațiul Schengen urmează să se facă în mai multe etape, mai întâi cu frontierele aeriene și maritime. Pe parcursul anului 2024 vor avea loc negocieri pentru intrarea în zona de liberă circulație și cu frontierele terestre.
 
(P)
Citit 539 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 10:35