Dealeri vrânceni care alimentau Tecuciul, prinși în plină stradă

Dealeri vrânceni care alimentau Tecuciul, prinși în plină stradă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Traficanții de droguri par să fi găsit o nouă modalitate de a-și spori piețele de desfacere, dar și de a-și pierde urmele: comerțul în județul vecin, dovadă că în ultimele luni între Galați și Vrancea s-au stabilit strânse „legături” între dealerii de stupefiante și consumatori. Doi membri ai celei mai recente grupări destructurate de polițiștii Antidrog de la Focșani au fost prinși la Tecuci, în timp ce vindeau droguri de risc și mare risc.

Comerțul cu stupefiante nu cunoaște granițe și asta s-a văzut în ultimele luni, când în custodia poliției au ajuns mai multe grupări care aveau preocupări vizavi de alimentarea cu droguri între Vrancea și Galați. Cel puțin jumătate din numărul flagranturilor organizate de autorități de la începutul acestui an pe raza județului nostru au vizat grupări care veneau din Vrancea pentru a vinde la noi canabis și cristale, dar și cocaină, cum s-a dovedit la jumătatea lunii martie când trei vrânceni au fost prinși în Galați, în timp ce încercau să vândă un kilogram de cocaină în schimbul sumei de 57.000 de euro. Tranzacția nu s-a mai finalizat, iar marfa, la fel ca și alte cantități însemnate de droguri, ce urma să fie vândută cu ”doza” către consumatori, a fost confiscată. Asta s-a întâmplat și la cel mai recent flagrant făcut de polițiștii Antidrog din Vrancea la Tecuci, unde doi membri ai unei grupări monitorizate de la începutul acestui an au fost prinși unul în timp ce vindeau și, respectiv, intermediau vânzarea unor cantități de canabis și ecstasy. 

”Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către consumatori de pe raza județului Vrancea, cu sume cuprinse între 70 și 75 lei pentru un gram, respectiv un comprimat. În urma acțiunilor derulate și a perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate cantitățile de aproximativ un kilogram de canabis, 159 comprimate ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, o sumă de bani în lei, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă”, au anunțat procurorii DIICOT la finalizarea operațiunii.

Ce doi vrânceni prinși la Tecuci alături de alți trei membri ai grupării au fost reținuți și duși la audieri, după care au fost prezentați Tribunalului cu propunere de arestare preventivă. Rotaru George, Meliceanu Constantin, Godinac Nicușor, Farcaș Ovidiu Andrei și Grigoraș Vlad Alexandru au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată.

Citit 1416 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 12:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro