Festivalul ”Gulliver” - un regal pentru gălăţeni

Festivalul ”Gulliver” - un regal pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Festivalul „Gulliver” 2024 se bucură de un program de spectacole special, complex, cu o reprezentare internațională semnificativă, asigurată prin participarea mai multor trupe de teatru din străinătate. Până vineri, câte două spectacole gratuite în Parcul "Carol I".

Citește și "Gulliver", singurul festival de teatru de animaţie competitiv din ţară

Vin anul acesta, la ediţia XXX, David Zuazola din Spania, ”Bence Sarkadi” Theater of Marionettes din Ungaria, ”The Key” Theatre din Israel și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” Chișinău din Republica Moldova. Totodată, selecția de spectacole a acestei ediții se remarcă prin participarea unor reprezentanți de seamă ai teatrului românesc, precum Teatrul Național ”I.L. Caragiale” București, alături de Marius Manole, Marius Bodochi, Radu Afrim, Teatrul Mic, Teatrul de Artă București, Teatrul ”Ion Creangă” București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul Muzical ”Ambasadorii” București, Teatrul Magic ”Puppet” din Cluj-Napoca. 

Sunt prezente, desigur, cele mai reprezentative teatre cu specific pentru copii și tineret din țară: Teatrul de Animație ”Țăndărică” București, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” Târgu Mureș, Teatrul pentru Copii ”Arlechino” Brașov, Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, Teatrul de Păpuși ”Puck” Cluj-Napoca, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret ”Imaginario” Ploiești.

Festivalul ”Gulliver” va cuprinde și secțiunea de activități în aer liber. Desfășurată în premieră în acest an în Parcul ”Carol I”, de luni până vineri, de la ora 18,00 la ora 20,00, programul outdoor oferă activități interactive pentru întreaga familie, cu spectacole, ateliere de creație, animație, joacă distractivă și multe surprize, alături de Teatrul de Animație ”Țăndărică” București, Teatrul Magic ”Puppet” Cluj-Napoca, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” Chișinău, Republica Moldova, trupa de teatru coordonată de Alina Neagoe din București și Teatro ”Blu Magic” Iași.

Așadar, Teatrul ”Gulliver” a pregătit din nou spectacole impresionante și activități speciale, în cadrul celui mai atractiv eveniment artistic-cultural local, dedicat întregii familii, Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver”, eveniment căruia "Viaţa liberă" îi este partener media.

Biletele pentru spectacole se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau secțiunea ”Program” din cadrul site-ului instituției www.teatrul-gulliver.ro, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Citit 1286 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 17:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro