La mila Ecosal, cu gunoiul la poartă şi cu maidanezii pe urme. Deșeuri și neglijență pe o stradă centrală din oraș (FOTO)

La mila Ecosal, cu gunoiul la poartă şi cu maidanezii pe urme. Deșeuri și neglijență pe o stradă centrală din oraș (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Un cartier îngropat în gunoaie, lume necivilizată și autorități impasibile și absente la strigătul disperat al locuitorilor din zona centrală a orașului, care au ajuns la limita răbdării și care se plâng că sunt nevoiți să stea cu ușile și cu ferestrele închise, deși afară e foarte cald, din cauza mirosului insuportabil care se degajă de la gunoaiele din stradă.

Din păcate, nu este vorba despre un cartier mărginaș al orașului, nici de o suburbie a acestuia, ci este realitatea pe care o trăiesc gălățenii care locuiesc în zona Pieței Centrale din oraș, lângă Biserica ”Sfântul Haralambie”. O gălățeancă ce locuiește chiar lângă lăcașul de cult ne-a solicitat ajutorul și ne-a mărturisit că, deși are plătite taxele și impozitele la zi, i se pare că locuiește într-un oraș în care are doar obligații, fără ca cineva să plece urechea și la problemele din unele zone.

”Îmi place zona în care locuiesc, dar am ajuns la capătul răbdării”

Atât cititoarea noastră, cât și alți locuitori ai zonei spun că ceea ce se întâmplă în cartierul lor pare desprins dintr-o altă lume, o lume în care nu există bun-simț și nici civilizație. „Pe lângă faptul că ne luptăm zilnic cu mizeria lăsată la porțile noastre, suntem nevoiți să facem față și unei haite de câini, peste 10, care sunt extrem de agitați și care mușcă. Sar la biciclete, ne agață hainele și ne sperie. Ne e frică să ieșim din case după-amiaza. Nimeni nu face nimic în acest sens”, se plâng la unison locuitorii de pe strada Zilei din Galați. Din păcate, zona respectivă nu este singulară. De mizerie, gunoaie și un peisaj dezolant au parte și locuitorii de pe strada Traian, din zona blocurilor A9, care reclamă aceeași problemă, a gunoaielor din stradă și a materiilor fecale lăsate de binevoitori pe trotuarele dintre blocuri. „Îți este scârbă să ieși din casă și trebuie să ai mare grijă pe unde calci, să nu te trezești cu o bucurie pe pantofi”, zice un alt gălățean din zonă.

Pentru că locatarii din zonă au solicitat de mai multe ori ajutorul Primăriei, atât telefonic, cât și în scris, o echipă de la Salubritate a ajuns în zonă și a făcut puțină lumină. Pentru a afla și noi ce demersuri trebuie făcute pentru a locui într-o zonă curată, am solicitat părerea Primăriei Galați.

„S-a intervenit ieri (marți, 4.06.2024) și a fost salubrizată zona la care faceți referire de echipe ale Serviciului Ecosal. De asemenea, s-a deplasat și echipa de ecarisaj, care a monitorizat și monitorizează în continuare zona în vederea ridicării câinilor abandonați pe domeniul public”, se arată în răspunsul Compartimentului de presă al Primăriei municipiului Galați. Facem mențiunea că s-a intervenit pentru curățenie doar în zona Pieței, spațiul public de pe strada Traian rămânând în continuare cu gunoaie. Așteptăm și în acea zonă echipa Ecosal pentru a „ușura” trotuarele și spațiile verzi din zonă de gunoaie.

Citit 3869 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2024 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.