Uimitoarea poveste a unui gălăţean concurent la „Chefi la cuţite”. Din plasament familial, coproprietar de restaurant

Uimitoarea poveste a unui gălăţean concurent la „Chefi la cuţite”. Din plasament familial, coproprietar de restaurant
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Luat în plasament şi apoi adoptat, împreună cu fratele său, este convins că părinţi sunt cei care te cresc, nu cei care te aduc pe lume. La 13 ani era elev la Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică "Dumitru Moţoc" din Galaţi şi visa să aibă propriul restaurant sau să conducă unul. La 18 ani era deja şef de sală, coordona o echipă de bucătari şi de ospătari şi concepea meniuri. Acum, la 29 de ani, este coproprietarul unui restaurant cu specific mexican şi bucătar-şef la un local de evenimente din oraş. Gălăţeanul Viorel Turcu şi-a construit o poveste de succes, în ciuda încercărilor teribile la care l-a supus viaţa.

Rondea de somon, cu piure de păstârnac și infuzie de mentă a fost preparatul pentru care gălăţeanul Viorel Turcu a primit trei cuţite la degustările pe nevăzute ale emisiunii "Chefi la cuţite".

Gălăţeanul a oferit una dintre cele mai neaşteptate poveşti ale ediţiei de miercuri seara. "Când aveam patru ani, am fost luat în plasament, împreună cu fratele meu. Țin minte că, deși eram mititel, eram deja matur în gândire şi îi spuneam fratelui meu: «Trebuie să fii cuminte, să nu ne mai dea şi aceşti oameni!». A fost norocul vieţii mele şi a doua şansă pe care Dumnezeu mi-a dat-o. Părinţi sunt cei care te cresc. Şi tot ceea ce sunt în momentul de faţă sunt datorită lor, muncii mele, perseverenţei şi ambiţiei. Şi datorită oamenilor care... n-au avut încredere în mine. Aveam colegi cărora le spuneam: «Eu o să am restaurantul meu şi tu ai să lucrezi cu mine» şi îmi râdeau în faţă. Şi chiar aşa s-a întâmplat", a povestit gălăţeanul.

Plasamentul familial transformat în adopţie nu a fost singura încercare la care l-a supus viaţa. A rămas cu probleme de auz în urma unei complicate intervenţii chirurgicale la cap: o tumoare extrem de gravă, care declanşase procesul de septicemie. După cum a povestit, operaţia a durat nouă ore, iar riscurile au fost imense: să nu scape viu ori să rămână paralizat pe partea dreaptă: "Când am văzut că trăiesc şi nu sunt nici paralizat, i-am mulţumit lui Dumnezeu", a mărturisit Viorel Turcu.

Deşi era hotărât să obţină toate cele patru cuţite, a primit doar trei. A lipsit tocmai cuţitul chefului Richard Abou Zaki, din echipa căruia şi-ar dori să facă parte. Rămâne de văzut ce-i va rezerva, în continuare, competiţia!

Citit 4257 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2024 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.