Școlile de la Apărare pregătesc profesioniști pentru Poliție

Școlile de la Apărare pregătesc profesioniști pentru Poliție
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 200 de locuri în universități și școli postliceale sunt scoase la concurs în lunile următoare pentru cei ce vor să-și croiască o carieră în Ministerul de Interne.

Vârsta maximă pe care trebuie să o aibă candidații trebuie să fie 27 de ani, iar cei care au terminat deja gratis o facultate de stat vor trebui să plătească pentru a beneficia de instruire în cazul în care vor fi admiși la una dintre școlile Ministerului Apărării.

O nouă șansă de formare a viitorilor ofițeri și subofițeri vine din partea instituțiilor de învățământ din zona de apărare și siguranță națională, care lansează o nouă campanie de recrutare a viitorilor studenți ce vor ieși, peste câțiva ani, ofițeri în structurile Ministerului de Interne. 226 de locuri, 113 la universități și tot atâtea la postliceale, sunt puse la bătaie de unitățile școlare de la Apărare și siguranță națională.

Sesiunea iunie-august 2025 își va încheia prima etapă, cea a depunerii cererilor, pe 18 mai. Doritorii își pot exprima opțiunea de a participa la concurs inclusiv în zilele nelucrătoare, urmând ca depunerea dosarelor în format complet să se facă până pe data de 30 mai 2025. Spre deosebire de cereri, documentația solicitată pentru dosare se va depune doar în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8,00 - 15,00, la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Informații suplimentare referitoare la condițiile legale, criterii specifice de recrutare, documentele necesare înscrierii și conținutul dosarului de recrutare se regăsesc în anunțurile postate pe site-ul oficial de internet al instituției, respectiv https://gl.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere, sau pot fi obținute zilnic, la Serviciul Resurse Umane al IPJ Galați, la numărul de telefon 0236/407.000, interior 20114.

Tot mai puțini doritori

De la an la an, numărul candidaților și implicit al celor care ajung să studieze în școlile de Poliție, postliceale sau de învățământ superior de lungă durată, este tot mai mic. Și în acest an, la școlile de agenți ale Ministerului Administrației și Internelor efectivul de candidați ajuns să susțină probele de examen a fost unul sub nevoi și așteptări. Înainte de finalizarea ultimei probe, evaluarea medicală, oficialii se așteptau ca circa 400 de locuri din totalul de peste 1.800 scoase la cele trei școli, respectiv Câmpina, Cluj-Napoca și Oradea, să rămână neocupate, situația fiind apropiată de dezastrul înregistrat în 2023, când 50 la sută dintre locurile scoase la concurs pentru o minimă pregătire profesională a polițiștilor de carieră au rămas fără ocupanți.

Citit 715 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2025 21:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro