De Calorgal depinde acum apa caldă a gălăţenilor. CET şi ArcelorMittal au spus "da"

De Calorgal depinde acum apa caldă a gălăţenilor. CET şi ArcelorMittal au spus "da"
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Conducerea Electrocentrale (CET) a anunţat, ieri, după întâlnirea cu ArcelorMittal, că poate relua furnizarea de apă caldă în sistem centralizat.

Reprezentantul producătorului de agent termic primar a reiterat că, în condiţiile în care cantitatea de agent termic pe care societatea publică de termoficare doreşte să o contracteze pentru iunie-octombrie este la mai puţin de jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (44 la sută din cantitatea livrată în 2016), singura variantă pentru prepararea apei calde rămâne aburul combinatului. „După atente calcule şi analize, am concluzionat că cererea distribuitorului poate fi onorată doar prin soluţia tehnică aplicată în sezonul cald 2015-2016 şi 2016-2017, care se bazează pe aburul furnizat de ArcelorMittal. Întrucât ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să se reia furnizarea de apă caldă în sistem centralizat, ne-am întâlnit cu reprezentanţii companiei pentru a afla disponibilitatea tehnică a combinatului de satisfacere a cererii Calorgal. Dânşii ne-au oferit un răspuns pozitiv chiar şi în aceste condiţii tehnice”, a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET.

CET recomandă Calorgal să-şi reducă cheltuielile

Conducerea Electrocentrale a precizat că a transmis, ieri, o ofertă reprezentanţilor Calorgal, conform căreia estimează reduceri ale costurilor pentru societatea de termoficare cu până la 25 la sută în noua variantă a contractului, din care 10 la sută la achiziţia aburului de la ArcelorMittal şi 10-15 la sută în ceea ce priveşte contravaloarea serviciului de preparare a aburului de către CET „în urma unor măsuri suplimentare pe care societatea noastră este dispusă să le adopte, în sensul reducerii cheltuielilor salariale”. „Este necesară şi reducerea cheltuielilor de distribuţie a energiei termice, atât timp cât situaţia actuală a acestui serviciu public se datorează distribuitorului local şi nu societăţii noastre, care a luat toate măsurile de reducere a tuturor cheltuielilor, inclusiv a numărului de personal, încă din anul 2014. Consider că am întreprins tot ceea ce a depins de noi. Mai departe, decizia reluării furnizării apei calde aparţine distribuitorului, care, sper, ne va comunica în cel mai scurt timp un răspuns”, a spus Sinan Mustafa.

Citit 12375 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.