Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
25 comentarii

Schimbarea la faţă a intrărilor în Galaţi şi a centrului oraşului, sistematizarea zonei Colegiului "Mihai Kogălniceanu", construcţia parcării multietajate din Mazepa I, reabilitarea străzilor Basarabiei, Brăilei şi Domnească au transformat municipiul într-un nesfârşit şantier, în mandatul primarului Ionuţ Pucheanu. "Identitate" este unul dintre cuvintele-cheie ale actualei administraţii, chiar dacă rezultatul final - de pildă, transformarea parcului de la Spicu în piaţetă urbană sau amplasarea vechiul Sigiliu al Târgului Galaţi - este discutabil, în opinia multor gălăţeni. Închiderea vechiului sistem centralizat de termoficare, achiziţia primelor mijloace noi de transport public, reabilitarea infrastructurii cartierelor, centrul de permanenţă medicală, scoaterea din gunoi şi punerea în valoare a patrimoniului istoric al oraşului, primii paşi spre transformarea Galaţiului în "smart city" sunt deciziile şi proiectele lui Ionuţ Pucheanu.

Pentru că adesea auzim "Ce-a făcut primarul?/ - N-a făcut nimic!", pentru că Galaţiul nu este doar oglinda noastră, a gălăţenilor, ci şi a primarilor care i-au condus destinele, ne-am propus ca, pe parcursul unui serial, să încercăm să arătăm ce au lăsat notabil în urmă cei aflaţi vremelnic în postul de edil-şef al oraşului. Aţi putut citi despre "Edili-şefi care şi-au recunoscut neputinţa de a conduce oraşul", despre administraţia de tip Durbacă, despre moştenirea lăsată de Dumitru Nicolae gălăţenilor şi despre Marius Stan, edilul-şef călare pe buldozer.  Astăzi vă propunem o radiografie a celor trei ani şi jumătate de administraţie Ionuţ Pucheanu. Social-democratul a fost ales primar al Galaţiului pe 5 iunie 2016, cu 23.378 de voturi, reprezentând 25,10 la sută din sufragii.

Identitate

Fie că vorbim despre amenajarea intrărilor în oraş - considerate cartea noastră de vizită, despre modernizarea zonei centrale, montarea de mobilier urban, noi pavaje de granit, personalizarea refugiilor din staţiile de transport local, realizarea logoului oraşului ori a filmuleţului de promovare "Galaţi, oraşul binecuvântat de Dunăre", "identitate" reprezintă cuvântul de ordine pentru primarul Ionuţ Pucheanu. Dovezi? Vechiul Sigiliu al Târgului Galaţi, amplasat la intrarea în oraş dinspre Brăila, şi ancora cu o vechime de peste 50 de ani, de la rondoul nou-construit la intrarea dinspre Tecuci. Intrări pe care primarul le consideră, în urma lucrărilor executate, estetice şi funcţionale.

Centru civic

Proiectul de căpătâi al edilului îl reprezintă amenajarea zonei centrale, de la Potcoava de Aur până la Romarta, Spicu şi esplanada "Dunărea", continuând pe strada Domnească până la Biserica Greacă. Un centru civic pavat cu granit, a cărui emblemă ar urma să devină - alături de modernizarea Parcului "Eminescu" - Pasajul "Dunărea", reabilitat după ani de paragină şi dotat cu două copertine futuriste.

"Piaţetă" este un alt cuvânt-cheie al actualei administraţii, fie că vorbim despre Spicu ori despre fostul teren viran de lângă Policlinica cu Plată. Calitatea şi trăinicia lucrărilor, a materialelor folosite, profesionalismul constructorilor şi respectarea termenelor de execuţie sunt, însă, discutabile.

Străzi

Sensuri unice, borduri şi treceri de pietoni supraînălţate, şantiere care blochează sau îngreunează traficul au constituit provocări pentru şoferi. Modernizarea străzilor Cerealelor şi Dr. Carnabel (între Vasile Alecsandri şi Basarabiei), reabilitarea străzii Basarabiei (tronson Traian - Mihai Bravu), resistematizarea străzii Brăilei între bulevardul Dunărea şi intrarea în Galaţi sunt printre proiectele importante realizate. Dar gălăţenii aşteaptă de multă vreme finalizarea ultimelor nouă străduţe din Valea Oraşului, a arterelor Leonida Zamfirescu şi Pictor Isser.

Primarul Ionuţ Pucheanu a finalizat modernizarea străzilor Anghel Saligny şi Tecuci, începute de Marius Stan, dar şi artera Traian, inclusiv lărgirea ei. Modernizarea segmentului Piaţa Centrală - strada Basarabiei - intrarea în depou va fi decontată din fonduri europene atrase de administraţia Pucheanu.

Anul acesta au fost semnate contracte de finanţare europeană pentru modernizarea liniilor de tramvai şi a carosabilului pe axele rutiere Siderurgiştilor - 1 Decembrie şi Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc.

Parteneră a Consiliului Judeţean în proiectul european de modernizare şi extindere a Drumului de Centură, Primăria şi-a asumat o serie de lucrări suplimentare, neeligibile.

Refacerea carosabilului, a trotuarelor, staţiilor de autobuz, spaţiilor verzi şi a locurilor de parcare de pe strada Brăilei va continua anul viitor, până la Potcoava de Aur. Pe lângă reabilitarea străzii Domnească, cu frezări şi asfaltări nocturne, se lucrează şi la drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră.

Restructurare urbană

Pentru sistematizarea zonei Colegiului Naţional "Mihai Kogălniceanu" au fost desfiinţate 82 de garaje şi s-au realizat o nouă arteră de circulaţie între strada Regiment 11 Siret şi prelungirea bulevardului George Coşbuc, peste 300 de locuri de parcare, reabilitarea aleilor şi a trotuarelor, rămânând de amenajat locul de joacă, spaţiile verzi, punctele de colectare a gunoiului şi semnalizarea rutieră.

În Mazepa I, lângă blocul R5, se construieşte o parcare cu parter şi trei etaje, totalizând 214 locuri pentru autoturisme şi 50 boxe individuale pentru depozitare.

Când va fi gata, accesul se va face pe bază de cartele cu autotaxare, vor exista monitorizare video, semaforizare pe bază de senzori şi 21 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice.

Pucheanu a finalizat şi cele două proiecte de restructurare urbană lăsate de Stan: artera de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori şi 87 de locuri de parcare în Complex "Ancora", respectiv 128 de locuri de parcare, o alee carosabilă, un loc de joacă şi un părculeţ în Ţiglina II.

Transport

Marius Stan i-a lăsat primarului Pucheanu bani împrumutaţi de la BERD pentru 14 troleibuze noi şi pentru sistemul de e-ticketing. Ionuţ Pucheanu a reuşit achiziţia a 17 troleibuze noi şi rambursarea din fonduri europene a cheltuielilor eligibile aferente mijloacelor de transport  şi sistemului e-ticketing, aflat acum în implementare. A fost reabilitată reţeaua electrică de transport troleibuze. Gălăţenilor li s-a promis că pe 1 decembrie vor intra pe trasee cele 20 de minibuze şi cele 40 de autobuze mari, nou-nouţe, cumpărate, anul acesta, cu bani împrumutaţi. În ceea ce priveşte tramvaiele, Primăria are un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care ar urma să ne cumpere cu bani europeni zece asemenea mijloace de transport. Finanţarea nerambursabilă pentru alte opt tramvaie, făcute de Astra Arad, este incertă.

Sănătate

Dacă tot s-a mutat în propriul sediu, scăpând de statutul de chiriaşă, în mandatul lui Pucheanu, Primăria a devenit şi proprietara terenului şi a imobilelor în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Buna Vestire”. S-au finalizat consolidarea dispensarului de pneumoftiziologie şi consolidarea pavilioanelor I şi II ale Spitalului "Elisabeta Doamna" şi a fost deschis primul Centru de permanenţă pentru servicii medicale. Anul acesta a devenit funcţional Centrul de Medicină Dentară Socială, în parteneriat cu Facultatea de Medicină.

Au fost semnate contracte de finanţare europeană pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie, dar şi pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe şi, respectiv, a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan". Dorinţa conducerii unităţii medicale este aceea de a avea la Galaţi o secţie de Oncologie pediatrică.

Locuinţe

Cartierul Dimitrie Cantemir va avea, în sfârşit, staţie de epurare a apelor uzate, realizată cu fonduri guvernamentale. Greu de spus cine va răspunde pentru staţia de epurare plătită şi dispărută fără urmă în mandatul primarului Dumitru Nicolae... În campusul social cu 11 blocuri nefuncţionale din Micro 17, pe care Pucheanu l-a moştenit de la Stan, au mai fost ridicate trei blocuri, însă rămâne de rezolvat racordarea la energie electrică.

În acest an, s-au realizat cu fonduri europene lucrări de creştere a performanţelor energetice a blocurilor G1 şi G8 din Micro 18, unde lifturile au fost înlocuite cu unele noi şi moderne, cu dotări care permit utilizarea lor de către persoanele cu dizabilităţi. S-au câştigat bani europeni şi pentru creşterea performanţelor energetice a blocurilor D din Micro 13B şi PR3A din Micro 21.

Cartiere

Reabilitarea interioarelor de cartier a promis candidatul la Primărie Ionuţ Pucheanu. Conform datelor transmise la solicitarea noastră, în trei ani şi jumătate de mandat s-a intervenit în: Ţiglina I, II şi III, Micro 13B, Micro 14, 17, 18, 19, 20, 21, Micro 39A, B şi C, 40, în Mazepa I şi II, în zona Centru - Piaţă, în Aurel Vlaicu, Traian Nord, Siderurgiştilor Vest, Valea Oraşului şi Port. Lucrările, concentrate mai ales în jurul şcolilor şi grădiniţelor, au vizat refacerea structurii rutiere şi a aleilor de acces, amenajarea locurilor de parcare în urma demolării garajelor şi refacerea semnalizării rutiere. În perioada iunie 2016 - octombrie 2019, Primăria spune că au fost demolate 366 de garaje şi s-au amenajat în cartiere peste 30 de parcări, care cumulează aproximativ 1.700 de locuri.

Căldură

Ionuţ Pucheanu şi-a asumat o decizie radicală: închiderea vechiului sistem centralizat de termoficare, ineficient şi generator de pierderi. Toate unităţile de învăţământ din oraş au fost dotate cu sisteme proprii de încălzire. Primăria le-a oferit cetăţenilor, în anumite condiţii, un ajutor de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona surse alternative de încălzire, iar 24 de foste puncte termice au fost transformate în microcentrale de cvartal, care furnizează doar căldură în sezonul rece, nu şi apă caldă.

Ar mai trebui spus că sunt semnate contracte pe bani europeni pentru "Reabilitare termică şi creşterea performanţei energetice" la clădirile Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi, unde va fi înfiinţat şi dotat un nou corp de clădire, dar şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon".

Şcoli

În prezent, sunt anvelopate cu bani europeni Şcolile Gimnaziale Nr. 3, 22 şi "Iulia Hasdeu", iar pentru singurele creşe publice din Galaţi sunt contractate finanţări europene pentru creşterea performanţei energetice şi reabilitare termică. De asemenea, s-au câştigat fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolilor Nr. 33, „Mihail Sadoveanu” şi „Grigorie Teologul”.

Proiect abandonat de fostele administraţii, noul corp de clădire de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 - care ar fi trebuit să fie Campusul Colegiului "Cuza" - se apropie de finalizare, cu bani atraşi de la Ministerul Dezvoltării.

Patrimoniu

În ultimii ani, Galaţiul şi-a scos, la propriu, istoria de sub gunoaie: Cavoul Roman, Poarta Turcească, Palatul "Gheorghiu", Castrul roman de la Barboşi. Graţie descoperirilor arheologice, Primăria a câştigat bani europeni pentru a pune în valoare situl arheologic Tirighina-Barboşi, monument de importanţă naţională. Fonduri europene s-au atras şi pentru reabilitarea primei zone istorice - Casa "Geshov", imobil aflat pe strada Domnească nr. 58, lângă Palatul Administrativ.

Smart City

Actuala administraţie susţine că a făcut paşi pe drumul transformării Galaţiului într-un "oraş inteligent": simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, implementarea cu fonduri europene a unui sistem informatic de management al documentelor în Primărie, aplicaţia mobilă Galaţi City App, bani europeni pentru reţele Wi-Fi în zone publice, dar şi instalarea primului încărcător solar pentru telefoane mobile, tablete sau camere foto, în Parcul Viva, alte patru urmând să devină funcţionale în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, la Potcoava de Aur şi Romarta.

Faleza

După şapte ani de ruşinoasă celebritate, Galaţiul a scăpat de Falezogaură - surparea moştenită de Marius Stan de la Dumitru Nicolae şi lăsată lui Ionuţ Pucheanu - dar şi de "puiul" ei. A fost redeschis traficul în zona Elice, renunţându-se la varianta ocolitoare, s-au finalizat lucrările de reabilitare a canalului colector din zona Falezei Inferioare şi au fost consolidate primele două trepte de mal. Pe lângă monitorizare periodică, Faleza Dunării a fost subiectul unui concurs de idei şi soluţii urbanistice organizat de Primărie. Proiectul care a fost declarat marele câştigător, realizat de o echipă de gălăţeni, propune "O Faleză ca în Dubai", iar autorităţile promit că nu va rămâne doar pe hârtie.

Plaja "Dunărea"

Concesionarea Plajei "Dunărea" a fost, probabil, cel mai răsunător eşec al actualei administraţii. În prezent, se lucrează la reabilitarea şi modernizarea zonei de agrement, iar gălăţenilor li se promite (din nou) cel mai mare Aqua Park de pe malul Dunării: piscine pentru copii şi adulţi, tobogane spectaculoase - cel mai înalt urmând să atingă aproape 20 metri - scenă pentru evenimente şi proiecţii de filme, terenuri pentru sporturi de plajă, zonă de food şi multe altele…

Distracţie

În mandatul lui Ionuţ Pucheanu, gălăţenii nu au avut parte de vedete internaţionale de Revelion, ci de evenimente în premieră: Forza ZU, minicroaziere de "Ziua Dunării", Street Food Festival, Oktoberfest, Festivalul racilor şi al fructelor de mare, Pizza Fest, Summer Parade, The Color Run Love Tour, iar oraşul a fost de două ori capitala boxului european şi o dată capitala mondială a hocheiului pe gheaţă.

Citit 21193 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 00:51

25 comentarii

 • postat de andrei Marți, 26 Noiembrie 2019 09:09 188.24.234.*** Link la comentariu
  10
  6

  Bai oanemi buni! Daca omul face ceva nu e bine! Altu ca ia luat vederea la dunare altu ca e prea gri trotuarul.Asa natie de oameni nu gasesti nicaieri in lume ,oricat ai incerca nu e bine.Omul asta se consuma si se streseaza pentru o mana de comunisti cu studii minime .Am 28 ani si pot spune ca Pucheanu e omul de care avem nevoie!

  Raportează
 • postat de silviu Duminică, 24 Noiembrie 2019 13:57 5.13.208.*** Link la comentariu
  12
  7

  De departe, cel mai bun primar. Si va prinde cu usurinta al doilea mandat. Trebuie sa fii cel putin cretin sa nu votezi un om care a facut ceva, fata de ceilalti! Asadar, ii doresc primarului sa imbatraneasca in primarie si evident sa tina ritmul modernizarilor daca nu sa-l imbunatateasca! Bravo!

  Raportează
 • postat de Dan Miercuri, 20 Noiembrie 2019 23:14 5.13.209.*** Link la comentariu
  10
  16

  Daca a facut ceva ,a facut pt ca de aceea a fost ales
  Dar alt mandat nu va mai prinde
  ar fi culmea, daca dupa ce isi termina mandatul ,se muta in alt oras

  Raportează
 • postat de Georgel Miercuri, 20 Noiembrie 2019 22:47 89.136.184.*** Link la comentariu
  7
  12

  Marius Stan a depășit enorm termenul de execuție și, mai ales, bugetul inițial, pentru o simplă parcare normală cu 87 de locuri în locul celor 92 de garaje (sic!) individuale, anterioare, de la Ancora.

  Ionuț Pucheanu depășește enorm termenul de execuție și, mai ales, bugetul inițial, pentru un garaj colectiv supraetajat, tip cazemată-buncăr, în locul unei simple parcări normale, anterioare, de... lângă Ancora.

  Trăim în România, în orașul Galați...

  Raportează
 • postat de Vasile T Miercuri, 20 Noiembrie 2019 22:07 89.136.0.*** Link la comentariu
  9
  6

  Avand in vedere Consiliul Local (care este la mana PSD) si voteaza proiectele la foc automat, se poate spune ca actualul edil chiar nu are un proiect major care sa-l sustina in obtinerea unui alt mandat. Macar predecesorul ne amagea cu acel fezabil tunel (prea futurist pentru pensionarii PSD care nu au calatorit din Franta in Anglia, prin tunelul ce traverseaza Londra, sau alte astfel de lucrari de arta inginereasca din Istambul sau alte tari de pe mapamond). Oricum vina este a psd (care a fost cel mai mult la guvernare dupa 1990) si in parte a celorlalti lipsiti de viziune si competenta care au fost promovati de liderii care ne-au pacalit si obtinut voturile! Cineva spunea ca „romanul nu este prost, ci doar lipsit de inteligenta politica„, datorata „indoctrinarii/indobitocirii” din anii comunismului. Daca acest primar avea viziune (la sprijinul psd din cei trei ani), multumea pe toti cetatenii demoland toate garajele si dughenele (Durbaco-nicolaiste), promovand proiecte de inverzire si extindere a locurilor de parcare. Numai daca citea statisticile legate de inmatricularile auto, putea vedea el sau consilierii (daca are si daca tin cu el), problema locurilor de parcare. Multi gospodari din alte orase au sesizat-o, rezolvat-o total sau partial si au mai obtinut un mandat. Cu o parcare cu doua nivele (nu multietajata) in Mazepa si alta similara la Spitalul judetean, care nu va fi publica, si cateva la nivel, aruncate prin cartiere (dar insuficiente), va primi probabil votul celor care pazesc poarte targului de vechituri, a parcagiilor ce blocheaza rotile celor ce coboara din masina sa achite la parcomate si se trezesc cu rotile blocate (vezi Electrica colt Basarabiei cu Traian, unde sunt 15-20 de taxiuri pe 10 locuri, fara tichet de parcare), de cei pe care i-a scapat de povara platii impozitului pe garaj, a unei parti din asistatii social inregimentati de viceedilul in trening, si de cei „lipsiti de toate cele”! Pacat ca la astfel de evaluari nu se poate pune in miscare o actiune de recuperare a salariilor platite edilului si cel putin managerilor angajati de cel in cauza, eventual prin confiscarea averilor pana la rude/”matusi” de gradul 3-10!

  Raportează
 • postat de Vesnica Pomenire Galati si Aleluia .. Miercuri, 20 Noiembrie 2019 18:24 108.245.201.*** Link la comentariu
  9
  19

  Primarii care au distrus orasul : Durbaca , Nicolae, Stan si nea Pucheanu ... un oras mort economic datorita lor , cu ceva pospaiala de ochii lumii p-aici -p-acolo , in rest plin de ruine , somaj , saracie , graffiti , mizerie , caini , aspect de abandon , gropi , da psd-isti cat cuprinde . Asta e orasul ..Galati terminat de autoriatatile pe care le-ati votat stimabili galateni .La mai mare ca asta meritati .
  Plecati si-n urma nu va mai uitati .

  Raportează
 • postat de viitor demis si somer. parasesc orasul. adio. Miercuri, 20 Noiembrie 2019 17:34 89.137.136.*** Link la comentariu
  11
  32

  Exact cum am mai spus..se face ok si?! Cu ce ma incalzeste ca se pun dale si borduri? Am o viata mai buna?! Am un salariu mai bun? Nu vedeti ca orasul rosu e parasit de toti tinerii care pleaca spre cluj, oradea, timisoara, sibiu, bucuresti, constanta, iasi?! Unde sunt investitiile si atragerea de oameni care sa creeze locuri de munca stabile si bine platite. Ce viitor au tinerii in orasul pensionarilor si al securistilor? Nu vedeti ca toti isi dau demisia de la combinat si pleaca in alte tari si orase pt ca nu se mai poate trai cu asemenea salariu? Orasul e parasit si pustiu. Au mai ramas cei de scoala generala, de liceu si pensionarii. Am multi colegi, amici, cunostinte care au plecat din acest oras mort si acum au salarii bune in alte orase sau alte tari si s-au si recalificat si o duc bine. Cine a ramas doar a supravietuit ca un sclav. Au fost multe drepturi si sporuri si s-au taiat, s-au luat , s-au anulat! De ce?! Simplu..ca oamenii sa plece si productie sa nu mai fie si sa se intre in faliment. Orasul va muri curand si peste 6 ani vom mai fi 100.000 in municipiu. Nici o perspectiva aici, nimic. Altii s-au imbogatit furand si facand afaceri din bani publici si tu mucesti o viata si nici macar nu poti trai din pensie desi ai cotizat dar ei au pensii speciale facute de ei. Tara de secaturi!

  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret Miercuri, 20 Noiembrie 2019 17:34 95.76.16.*** Link la comentariu
  10
  20

  Am vorbit zilele trecute cu cineva care lucra la parcarea etajata din Mazepa si spunea ca se misca incet din cauza fortei de munca, nu neaparat lipsa, ci slab pregatita profesional, ca trebuie sa stea aproape dupa fiecare muncitor sa-i arate pasii tehnologici la operatiuni simple, pierzandu-se mult timp!

  Basca, cica se pune problema adaugirii proiectului tehnic, tema unui heliport, in conditiile in care zona este inconjurta de blocuri cu zece niveluri, fiind incompatibila cu aterizari de helicoptere, cerinte ale unor mahari cu bani din zona, care au sau vor avea helicoptere!

  Si cum Consliul Local, este stiut indeobste, cu SEDINTE DE INDATA, pune buza la proiecte din astea futuriste, este posibil ca cei din zona sa-si ia lumea in cap cand o sa inceapa zdranganeala zburatoarelor!

  Probabil si primarul, la salariu lui de mare mahar, o sa-si cumpere un helicopter, urandu-ne sanatate de la inaltime, cand o sa plece la mare, ca autostrada, centura, si, mai ales, drumul spre Braila, cu facilitatile viitorului pod oeste Dunare spre mare, o sa fie facute la calendele puchenesti!

  Raportează
 • postat de Mi-e rusine! Miercuri, 20 Noiembrie 2019 16:25 5.13.131.*** Link la comentariu
  9
  24

  Ancora si sigiliu - asta da "identitate"! Atata poate satul asta numit Galati!

  Raportează
 • postat de Alex Miercuri, 20 Noiembrie 2019 13:39 5.2.205.*** Link la comentariu
  8
  42

  Liniste totala despre cel mai important lucru: LOCURILE DE MUNCA. Nici un investitor nu s-a apropiat de Galati, facem targuri de job-uri la misto, domnul ala cu scaunul cald de la JOFM se lauda cu cifre din pix si in rest timpul trece leafa merge.
  Daca tot faceti investitii investiti pentru pensionari ca ei o sa ramana in oras.

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Miercuri, 20 Noiembrie 2019 13:26 92.114.82.*** Link la comentariu
  20
  27

  Da, parcarea etajata din Mazepa...bagata in coasta blocului R 5, de nu vor mai avea bietii
  oameni (dinspre vest)nici o perspectiva spre Dunare, spre trecere bac...dar vor fi mandri
  ca au o asemenea parcare...ca si cum totul se reduce la masini si parcari...mai ales pentru
  persoanele varstnice...Mare proiect...facut in totalul dispret al celor din zona! Aplauze!

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de ser Miercuri, 20 Noiembrie 2019 12:55 86.124.206.*** Link la comentariu
  14
  30

  ma intreb daca dl primar a fost vreodata in Brasov....Oradea.....Cluj....sa vada ce inseamna un oras ....in Oradea toti oamenii sunt super multumiti de primar si sunt mandri de oras..... cand vreodata asa ceva si la noi??????

  Raportează
 • postat de ser Miercuri, 20 Noiembrie 2019 12:50 86.124.206.*** Link la comentariu
  4
  37

  DRUMUL PRIN CURTEA POLITIEI DE FRONTIERA.......DLE PRIMAR !!!!!!!!!! se stia de 5 ani de zile si nu s a vrut face !!!

  Raportează
 • postat de semaforul rosu Miercuri, 20 Noiembrie 2019 12:50 78.96.59.*** Link la comentariu
  6
  38

  Sigur, nerealizarile sunt cu mult peste numarul ,,realizarilor,, . Unda verde e de fapt rosie si la semafoare ai maxim 10 secunde sa traversezi o strada gen Siderurgistilor. Trebuie realmente sa alergi in adevaratul sens al cuvantului. Dar ce te faci daca ai si un copil mic langa tine sau daca esti batran. Sensurile unice bagate aiurea pe cea mai mare parte a strazilor te fac sa ocolesti vreo jumatate de oras ca sa ajungi din punctul A in B. De reastul au amintit celelalte persoane care au postat deja.

  Raportează
 • postat de Stefan Miercuri, 20 Noiembrie 2019 11:44 89.120.48.*** Link la comentariu
  10
  47

  Ce a facut pentru a ramane tinerii in oras (nu pot munci toti in primarie). Ce locuri de munca au fost create prin atragerea investitorilor?

  Raportează
 • postat de ss Miercuri, 20 Noiembrie 2019 10:30 5.13.238.*** Link la comentariu
  14
  34

  Sa mentioneze pe unde au facut modernizari ca deja aspectul este cel clasic, nimic!

  Raportează
 • postat de DC Miercuri, 20 Noiembrie 2019 10:09 5.2.209.*** Link la comentariu
  47
  14

  Ati omis sa enumerati la realizari , parcarea supraetajata din Mazepa, care e o noutate pt orasul nostru !

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Miercuri, 20 Noiembrie 2019 09:36 94.177.47.*** Link la comentariu
  14
  63

  Sa fim seriosi, lucrarile din zona centrala sunt facute prost, urat si fara viziune. Centrul orasului e betonat si gri. Deja lucrarile se dovedesc de proasta calitate, dupa cateva luni dalele au inceput sa se miste.

  Si ce s-a facut pentru atragerea investitorilor? Ce s-a facut pentru infrastructura Galatiului? Nimic. Intre timp tinerii pleaca cu miile din oras si in urma lor ramane o umbra de oras care se transforma usor usor intr-un ghetou fara nici o perspectiva de viitor.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 20 Noiembrie 2019 09:14 5.13.225.*** Link la comentariu
  14
  39

  Sistem de semaforizare nefunctionabil pricentual, santiere neterminate sau prost gandite, parcari etajate neterminate, sisteme eticheting pe autobuze vechi fara supraveghere interna si externa. Esuarea in achizitii de autobuze electrice ca-n Braila de ex. Toalete publice automate supralicitate, nefunctionabile ... continui?

  Singurul plus ar fi pavelele si darmarea garajelor din epoca dinozaurului... si acolo efectuala partial pe sprinceana... putina piatra concasata de furnal, asfalt tango... si burduri... iluminatul din parti! Supraveghere idem!

  Hai spor la prosteala specifica partidului!

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Miercuri, 20 Noiembrie 2019 08:30 92.85.152.*** Link la comentariu
  16
  46

  Cu siguranta si-a marit substantial averea cu nesfarsitele borduri cumparate din banii mei, ai tai, ai nostrii!!! Targul spune ca pretul unei borduri ar fi de 3 ori mai maricica...
  Politia locala ( pentru care subscriu sa fie desfiintata ) are printre principalele sarcini, sa pazeasca locul de parcare la umbra ( in timpul zilelor toride ) pt dl. Primar, care uneori vrea sa vizioneze eventuale situatii din teren. Nu o data am vazut aceasta situatie. Cred ca a invatat de la d-na Firea cum trebuie folosita Politia Romana - cand se indreapta spre servici!
  Trebuie sa recunosc ca sunt unul dintre galatenii care sunt hotarati sa paraseasca orasul dupa 52 de ani! Nu plec din tara, ci intr-un oras unde nu se moare in spital, un oras unde administrarea urbei nu este de 30 de ani apanajul ciumei rosii!!! Simt, sunt convins ca peste 10 - 15 ani Galati-ul va mai avea maxim 70 - 75 % din populatia actuala.
  Noapte buna Galati! ( Simt ca la alegerile locale de anul viitor va iesi tot PSD-ul ).
  Nu sunt membru nici unui partid.

  Raportează
 • postat de Adrian Miercuri, 20 Noiembrie 2019 08:06 89.136.4.*** Link la comentariu
  8
  43

  S-au facut multe, sau cel putin trebuie sa se faca multe, pentru ca multe dintre ele sunt doar proiecte.
  Din pacate multe sunt facute ca sa fie si nu ca sa reziste.
  Nu o sa discut despre ceea ce s-a facut, asta nu inseamna ca nu apreciez.

  Probleme:

  Refugii statii autobuz - sunt de proasta calitate, majoritatea ruginite si vopsite iar. Nu sunt practice, sunt doar niste banci cu acoperis care nu te protejeaza.
  Noi suntem rai iar autoritatile se fac ca nu stiu asta - toate refugiile cu pereti din sticla de pe vremeea lui Dumitru Nicolae erau sparte, cele puse de Marius Stan din plexiglas au rezistat foarte bine. Acum Pucheanu a venit iar cu sticla (nici nu se poate discuta de aspect atat timp cat ele sunt acoperite cu print - putea sa fie si tabla ca oricum nu se vedea).

  Cosuri de gunoi - prinse superficial. Nu trebuie sa fii expert in ale vandalismului ca sa le rastorni. Pucheanu se arata indignat de faptul ca un cos de gunui de "la banci" a fost rasturnat, acesta fiind print in 2 dibluri direct in pavaj (pavaj care este doar pus pe nisip, nu este lipit, nu este o baza solida).

  Centru - necesita modernizare, si arata bine daca nu te uiti la detalii. De ex. acel pavaj din granit care arata foarte rau dupa ce se murdareste (o culoare totul neinspirata).

  Drumuri - asteptam de foarte mult timp sa se faca acea bucata de strada care trece prin curtea Politiei de frontiera. De 4 ani nu a facut nimic.
  Si nu se poate spune ca nu a avut sprijin pentru ca tot PSD a fost si "la centru".

  "A fost reabilitată reţeaua electrică de transport troleibuze" - care ? acea mica bucata de la Gradina Publica pana la depou ? dar restul ?

  "achiziţia primelor mijloace noi de transport public" - uitam de autobuzele si troleibuzele MAZ ? Si de cele Solaris doar receptionate de Pucheanu ?

  "aplicaţia mobilă Galaţi City App" - o aplicatie foarte buna dar inutila pentru ca nu este actualizata.

  Toalete - ruginesc inainte de a le putea folosi. Asta inseamna gestionarea banului public ? De cat timp este nevoie pentru a pune in functiune niste amarate de toalete ?

  Reabilitare Str. Brailei - nu intereseaza pe nimeni din primarie legat de modul in care se lucreaza, doar Pucheanu se mai lauda cu ceea ce se face fara a si vericia ce este acolo.
  A durat 1 luna de cand au decopertat si pana au asfaptat. Acesta este un termen normal ? 1 luna in care ne stricam masinile pentru ca, de ex., la toate iesirile de pe Brailei spre Str. Oltului erau foarte multe canalizari si aerisiri gase. Ce a facut Pucheanu ? Dupa aproape 1 luna in care noi ne-am rupt la propriu masinile el a pus pe Facebook o mare realizare: se asfapteaza pe timp de noapte. Pana atunci pe Brailei chiar daca au fost multe etape de asfaltare nu s-a lucrat 1 zi pe timp de noapte.
  Otelarilor - intre Brailei si capat 102 - lucrare care teoretic este finalizata: si acum sunt gropi lasate pe trotuar, multe pe pista pentru biciclisti (sunt aerisiri gaze care nu au fost aduse la nivel), in cele 2 parcari au fost facute scurgeri si nici acum nu a fost asfaltata in totalitate. Pe acea portiune de zeci de ani este o canalizare cu probleme, acum, dupa marea asfaptare, acea canalizare este tot sub nivelul strazii.

  Raportează
 • postat de anti psd Miercuri, 20 Noiembrie 2019 06:42 194.105.20.*** Link la comentariu
  11
  22

  E bine.. se poate si mult mai bine.. vreau sa vad santiere, multe santiere.. si inteligenta in planificarea lucrarilor.

  Raportează
 • postat de Fotbalistul Miercuri, 20 Noiembrie 2019 06:33 5.13.130.*** Link la comentariu
  50
  20

  Pucheanu este un primar foarte tanar care a realizat destul de multe lucruri bune de unul singur.PSD nu l-a sprijinit intotdeauna iar unii din cei care au stat langa el mai mult l -au incurcat.

  Raportează
 • postat de Tecucean Miercuri, 20 Noiembrie 2019 05:09 82.137.8.*** Link la comentariu
  13
  45

  Mi se pare odă conducătorului comunist !

  Unde este legătura, strada din curtea poliţiei de frontieră ?

  Anul acesta expiră termenul pentru darea terenului !


  Brăilei, Basarabiei au fost refăcute şi refăcute de N ori !!!!!!!

  S-au tot schimbat borduri la greu.


  Aşa zisele zone noi, sunt distrugeri ale parcurilor, masacrarea zonelor verzi pentru a pune cât mai mult dale de piatră foarte scumpe !!!

  De parcă trebuia totul să fie cât mai scump posibil !


  Şi întrebarea finală :


  UNDE SUNT LOCURILE DE MUNCĂ NOI ŞI BINE PLĂTITE FĂCUTE ????

  UNDE?


  Parcul industrial unde ghereta costa cât costa (enorm) zace gol.

  Bine că avem un sigiliu care a costat enorm.

  De tocat bani, oricine ştie. Vara încă o să miroasa a canalizare pe străzile din Galaţi.


  Unde este sistematizarea şi canalizarea pentru BARBOŞI şi FILEŞTI ????

  Sunt "cartiere" a "ORAŞULUI" Galaţi !

  Unde?

  Raportează
 • postat de Cetatean Miercuri, 20 Noiembrie 2019 04:15 188.24.199.*** Link la comentariu
  10
  35

  Se lucreaza greu in oras cu foarte putini muncitori si se taranganeste lucrarea foarte mult , intrbati fiind muncitorii ei dau vina pe primarie ca nu au virat banii , respectivi zicind; cand da bani atunci muncim, asa mi-au spus fiind intrebati pe sleau., fara sa auda seful lor

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.