Evaluaţi acest articol
(74 voturi)
13 comentarii

„A sosit vremea ca vocea doctorului Bacalbaşa, celebru în toată ţara pentru pildele şi vorbele de duh, să se audă în Parlamentul României!”. Aşa era lansat, în septembrie 2008, candidatul PSD Nicolae Bacalbaşa, cel care, de ieri, este suspendat din partid.

Reacţia PSD este una tardivă, dacă avem în vedere că atacul la adresa Ralucăi Turcan nu e primul derapaj al politicianului gălăţean, ci doar unul de la tribuna Parlamentului. Iată o radiografie a modului în care a evoluat discursul politicianului Bacalbaşa, devenit, cu sprijinul televiziunilor, un personaj media pe seama căruia PSD a câştigat capital electoral.

Mojicii cu iz politic

„Cine are o părere opusă celei expuse în hotărâre să ridice frumos mânuţa, era să spun lăbuţa”, declara, acum zece ani, în februarie 2007, consilierul judeţean PSD Bacalbaşa cel care, marţi, îi striga Ralucăi Turcan că "face fractură dacă mai dă cu labele". Tot în 2007, Bacalbaşa ajungea în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile făcute la adresa consilierului judeţean PD David Craiu: „aparţine unei minorităţi extrem de obraznice şi de virulente. Eu îl bănuiesc de o ură faţă de poporul român”. Bacalbaşa a susţinut atunci că nu s-a referit la originea evreiască a lui Craiu, ci la minoritatea politică a PD, reprezentat în CJ de doi consilieri, David Craiu şi Iulian Aramă.

În toamna lui 2008, Bacalbaşa rata mandatul parlamentar din cauza redistribuirii, deşi în colegiul în care candidase obţinuse cel mai bun scor - 19.043 de voturi.

Vedetă la tv

În septembrie 2009, politicianul îşi făcea triumfal intrarea la „Cronica Cârcotaşilor”, iar în aprilie 2010 câştiga „Te pui cu blondele”, dar şi minutul de aur al acestei emisiuni, explicând că „În sexul oral depinde de care parte eşti”. Diferenţa între viaţă şi acel organ al bărbatului? - Viaţa e mult mai dură! Pe asta am aflat-o în noiembrie 2011, când Bacalbaşa a fost la „Serviciul Român de Comedie”. Intrarea în 2012 îl găsea pe Bacalbaşa învârtit ca titirezul de cravată de Cruduţa Daniela, pe ritmurile lui Guţă, în programul de revelion al Antenei 1.

„Unii mi-au spus Bulă. Le-am demonstrat că cine stă deasupra, ăla dă din fund”, avea să spună candidatul PSD la preşedinţia judeţului, Nicolae Bacalbaşa, în martie 2012, la „Cronica Cârcotaşilor”.

În iunie 2012, Bacalbaşa devenea preşedintele judeţului cu 152.996 de voturi. O lună mai târziu, apărea în postura de Spiderman în emisiunea „Demascarea”, filmată cu o zi înainte de a depune jurământul.

În noiembrie 2013, când subiectul zilei era presupusului avort suferit de Bianca Drăguşanu, preşedintele declara la „Acces Direct”: „o femeie cultă previne sarcina”.

Sultan sau preşedinte?

În iunie 2014, în plină şedinţă CJ, preşedintele Bacalbaşa o punea la punct pe consiliera PNL Tania Bogdan care semnala nereguli cu privire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Întreruptă de Bacalbaşa, liberala i-a cerut şefului CJ să îi permită să termine fraza, moment în care acesta i-a replicat: „nu vă lăsăm neterminată”.

În septembrie 2014, în biroul de preşedinte al judeţului, cu turbanul pe cap, Paşa Bacalbaşa povestea pentru Kanal D cât de mult îi seamănă Suleyman Magnificul, declarându-se fan al serialului turcesc.

Totul despre sex

„Sexul e un instinct şi se spune despre scula cu care se practică -  deşi este esenţa masculinităţii este de sex feminin cuvântul - că nu ştie carte”, declara politicianul în ianuarie 2015, la România TV.

Un an mai târziu explica, tot la România TV, cazul bărbatului căruia soţia îi smulsese un testicul pentru că nu i-a adus flori de 8 Martie: „A fost o deficienţă de funcţionare sancţionată. Respectivul organ se numeşte stâlpul casei. Când stâlpul casei nu-şi face datoria, se prăbuşeşte casa. Doamna a fost revoltată pe soţ, că alta mai paşnică s-ar fi dus la vecin să caute rezolvarea”.

„Sexul este o realitate majoră a existenţei noastre. Moralitatea este o noţiune fluidă şi care evoluează în timp. O colaboratoare a mea avea o vorbă în relaţia cu bărbaţii: o să-i pun chestia aia pe ochi. Se referea la triunghiul de negreaţă”, avea să explice, în aprilie 2016, tot la ştirile România Tv, preşedintele Bacalbaşa.

În februarie 2017, pe holul Parlamentului, deputatul PSD Bacalbaşa îşi ataca dur colegii de la USR: „Este un act de impotenţă - nu sexuală - politică a unor voaiorişti”.

"Nu-mi schimb modul de a gândi"

Apetenţa televiziunilor pentru declaraţiile şocante, morbide sau sexuale ale lui Nicolae Bacalbaşa s-a dezvoltat din vremea când era purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean şi vedeta ştirilor sângeroase de la ora 5,00. Şi încă din 2012, când se afla în plină ascensiune, fiind candidat la preşedinţia judeţului, Bacalbaşa ne declara: "Tot aşa am să mă comport, pentru că nu sunt un idiot care îmi schimb modul de a gândi numai prin faptul că sunt într-o funcţie".

Ce spune Bacalbaşa după suspendarea din PSD

„Mi-am pierdut controlul şi m-am lăsat provocat. Faptul că m-am lăsat provocat este un malpraxis politic. Pentru malpraxisul medical se plăteşte, pentru malpraxisul politic, iar se plăteşte. Fără îndoială că am dăunat partidului. Am dezamăgit colegii. Colega cu fractura nu a fost jignită de mine, ea m-a jignit în momentul în care lovea violent tăblia”, a mai spus Bacalbaşa la Antena 3.

Întrebat de news.ro dacă îi pare rău pentru cele întâmplate, a răspuns: „Îmi pare rău că am răspuns la provocări. Acum îmi pare bine pe de altă parte că, deşi am făcut un puseu de hipertensiune în momentul acela, nu am căzut pe jos, nu am ologit, nu am făcut hemoragie cerebrală".

Citit 21923 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:16

13 comentarii

 • postat de vader Miercuri, 31 Mai 2017 13:24 Link la comentariu
  1
  28

  odata si odata, nenea bacalbasa, cuiva nu o sa ii mai pese cine esti, pe cine cunosti, sau ce se va intampla ulterior cu el.....tare sunt curios sa te vad atunci ce mare barbat esti.....

  Raportează
 • postat de CETITOR SCEPTIC Vineri, 26 Mai 2017 23:28 Link la comentariu
  27
  18

  @,,BACALBASA ESTE INCORIGIBIL......,,:spui dumneata ca DR.BACALBASA ESTE UN CLOVN???!!!DOAMNA/DOMNULE, ATI CITIT CEVA TEATRU IN VIATA DUMNEAVOASTRA,SAU POATE CA MAI BINE CEVA DESPRE ISTORIA TEATRULUI????Daca da,sim ma indoiesc de acest lucru,sa stiti ca la curtea maririlor princiare clovnii erau oameni de mare spirit,cu un umor aparte ,carora li se permitea ,sub aparenta scuza a unei anumite inconstiente sa spuna chiar si regilor cele mai traznite lucruri,chiar si ironice in privinta acestora ,acceptate ca si glumele bune,astazi ,in societatea oamenilor de spirit......Cititi macar pe regele poetilor,SHAKESPEARE,macar cateva piese unde apar si bufonii la care faceti referire cautand sa fiti bascalios visavis de DR.BACALBASAsi poate ca atunci veti intelege mai bine firea histrionica a doctorului,umorul sau debordant si atat de suculent,chiar daca are anumite nuante grobiene,vizand ,da absurdul!Nu-l cunosc personal pe doctor,defoarte multi ani insa intram pe aceeasi usa a unui tezaur de cultura inestimabila,,,BIBLIOTECA ,,V.A.URECHIA,,,si stiu ca domnukl doctor citeste foarte multsi cred ca de aceea i se pare normal sa-i ia in tarbaca pe multi dintre analfabetii din PARLAMENT,si nu numai ,pentru ca bine stim ,ca si dumnealui,ca vechii latini ne aminteau intotdeauna ca prin ironia adevarata,prin rasul ,atunci cand este cazul,chiar si plin de batjocura ,se pot indrepta moravurile,(CASTIGAT RIDENDO MORES).......CRED CA DOCTORUL FACE CIRC IN PARLAMENT SI PE UNDE MAI AJUNGE PLICTISIT,SCARBIT DE MEDIOCRITATEA ,SI MAI GRAV,PROSTIA CELOR PE CARE ,DIN PACATE,II INTALNESTE...VAZANDU-L SI IN ASTFEL DE IPOSTAZE PE DISTINSUL DOCTOR,EU UNUL MA AMUZ COPIOS,IESIND DIN MONOTONIA SI CENUSIUL CHIPURILOR ANOSTE IRONIZATE CHIAR SI GTROSIER DE CATRE VDOCTORUL CU REALE CALITATI ACTORICESTI,CLOVN,CUM IL ETICHETATI DUMNEAVOASTRA....DACA IN POARLAMENTUL ROMANIEI AR FI MACAR 10 0/0 DE OAMENI ATAT DE INSTRUITI,DE CITITI,ALTFEL AR ARATA LUMEA ,DOAMNA/DOMNULE CRITIC AL DOCTORULUI...NU ERAM DE ACORD INTOTDEAUNA CU CE SPUNEA VADIM TUDOR,FRUMOASA-I FIE AMINTIREA,,NU INTOTDEAUNA AGREEZ CE SPUNE HAIOSUL BANCIU,PE TV.B1,DAR INTOTDEAUNA AM URMARIT CXU PLACERE OAMENII CU UMOR,CA FARAI EI.LUMEA AR FI A NAIBII DE CENUSIE ,MONOTONA SI PLICTICOASA...DR.BACALBASA ,CLOVN,CUM IL ETICHETATI ,CA ORICE CLOVN,PRIN TRADITIE ,SPUNE SI LUCRURI INTELEPTE,FATA DE TOTI DOBITOCII INCAPABILI SA SPUNA UN CUVANT ,SI CARE NE MANANCA BANII NOSTRI,FIIND COCOTATI IN FUNCTII MULT PESTE PUTINTA LOR(INTELECTUALA.SE INTELEGE!!!)SANATATE SI SA NE AUZIM DE BINE!

  Raportează
 • postat de Bacalbașa este incorigibil, ca și cățelul lui, îți rupe piciorul. Joi, 25 Mai 2017 01:08 Link la comentariu
  7
  23

  La orice curte, găsim și un clovn, acela este azi prin Parlament, domnul Bacalbașa, înveselește audiența cu ale lui vorbe de duh, numai de el trăite prin astă viață. Are și un cățel, ce i-a rupt piciorul, prins între crăcile unui copac pe faleză...este unic cu un astfel accident. Și acum îmi vine să râd, când îmi aduc aminte. Omul, în felul lui, este hazliu, dar trebuie să se controleze, altfel, ca Bacalbașa ajungi, de râsul lumii.

  Raportează
 • postat de hellen Vineri, 12 Mai 2017 15:53 Link la comentariu
  6
  66

  Mare rusine acest om! Fiinta mai abjecta ca aceasta nu am intalnit. Cum pot colegii dansului, doctori politicieni sa suporte in preajma lor un astfel de specimen grotesc si gretos in acelasi timp? Capacitatile sale profesionale, daca exista asa ceva, nu le cunosc , altii spun, sunt umbrite de jigodismul de care a dat dovada pana acum.
  RETRAGETI-VA DOMNULE PARLAMENTAR BACALBASA! REVENITI LA GALATI SI PLIMBATI-VA CAINII PE STRADA, CRED CA VA PRICEPETI MAI BINE!

  Raportează
 • postat de valll Vineri, 12 Mai 2017 15:09 Link la comentariu
  5
  52

  Omul nu e sanatos, e clar. Si totusi, a condus judetul patru ani si a ajuns sa-l reprezinte in parlament;
  Cum a fost posbil? Cati mai sunt ca el? La ce sa ne mai asteptam?!!

  Raportează
 • postat de Firica din Chiraftei Vineri, 12 Mai 2017 12:11 Link la comentariu
  13
  44

  Nu va mirati, la barbati, in special la bosorogi, cand instrumentul nu mai functioneaza, incepe sa-i strige tataie, comportamentu-i pe masura,

  In special dimineata pe la trei , cand cocoselul trebuie sa cante, dar isi afunda pliscul in pene, iar la baie se uita la chiloti ca milogul in traista, il apuca urletul ca pe tarzan, nu in jungla, ci in parlamentul Romaniei!

  De aici partidele ar trebui ca pe liste la alegeri, sa puna candidati cu testosteronul evaluat normal, potcoviti proaspat, cu toti dintii in gura, si cu sa pe masura ca sa poata fi calariti cand le vor muschiul dragnelor de partid!

  Asadar, in afara de spectacol, cabotinesc a la Iozefini, cu spectatori pe masura, nu-i vorba decat de virilitate a membrului mort, care a catapultat pe gura la acest individ.

  Sa zica merci ca nu s-a sufocat, ca tinea Galatiul in doliu vreo trei zile.

  Raportează
 • postat de magis Vineri, 12 Mai 2017 09:48 Link la comentariu
  2
  57

  Nu tot Bacalbasa "pastorea" ciinii de pe coridoarele Spitalului Judetean?

  Raportează
 • postat de Adi Vineri, 12 Mai 2017 09:32 Link la comentariu
  7
  63

  Mare OM de tot ..., mare *****.
  Face Galatiul de rusine, alaturi de Picu si alti viitori anchetati DNA.

  Raportează
 • postat de furculision Vineri, 12 Mai 2017 09:27 Link la comentariu
  5
  61

  ... "Tot aşa am să mă comport, pentru că nu sunt un idiot care îmi schimb modul de a gândi numai prin faptul că sunt într-o funcţie"...

  Exact! Te vei comporta ca ceea ce esti: un badaran!

  Platit din banii nostri, din pacate!...

  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă Vineri, 12 Mai 2017 09:05 Link la comentariu
  4
  30

  ... sfarsitul te poate ajunge pe unde nici nu visezi, ba si mai mult, te poate prinde chiar in pozitii indecente .... pe Bacalbasa "emasculandu-si" ostentativ inutila educatie ancestrala - dreacq s-o ia, la ce sa-si faca griji sau sa se controleze, in definitiv pe el nu l-au votat galatenii sa fie un manierat - la tribuna Parlamentului!

  Raportează
 • postat de Ale(r)gător Vineri, 12 Mai 2017 08:48 Link la comentariu
  10
  19

  Ghinionistă, d-na Raluca Turcan! Dacă nu era păcătoasa aia de lege a alegerilor parlamentare, probabil că din 2008 și Bacalbașa și Raluca erau în parlament, în aceeași barcă (Alianța ”DA”). Nu ar fi fost mujic față de o colegă de alianță. Am fi avut însă un duet de pomină: Bacalbașa-Băsescu (șeful de partid, de atunci, al Ralucăi). Ne amintim că și Băsescu se adresa unei jurnaliste cu ”Păsărică” iar pe o altă jurnalistă o jignea pentru apartenența ei la o anumită etnie. Vremurile astea ....!

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Vineri, 12 Mai 2017 08:00 Link la comentariu
  5
  59

  D-na Melinte, ati uitat sa mentionati cum s-a exprimat doctorul la adresa protestatarilor
  din piata Victoriei!
  Jalnic personaj!

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de GL Vineri, 12 Mai 2017 04:02 Link la comentariu
  66
  22

  Bravo domnule Bacalbasa
  Raluca Turcan, isi merita din plin ...
  Are un tupeu de nedescris aceasta femeie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.